Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA-MOL

Sanader još tri tjedna neće biti sposoban za suđenje

Ivo Sanader
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
14.11.2019.
u 16:05

Sutkinja je odlučila da se do njegovog povrataka u sudnicu rasprave održavaju bez njegove nazočnosti

Krajem 2008. Ina je bilježila velike gubitke zbog kojih više nije bila sposobna ispunjavati svoje obveze. Plinsko poslovanje u Ini bio je poseban problem, jer se plin svake godine kupovao po većoj, tržišnoj cijeni, a prodavao po nižoj reguliranoj cijeni. Uz to, prije izmjene dioničkog ugovora koji je potpisala Sanaderova Vlada, Ina je imala kredit od milijardu dolara koji bi u slučaju kršenja pojedinih financijskih pokazatelja morala odmah vratiti – kazao je Gabor Gion, mađarski revizor svjedočeći u nastavku suđenja za aferu Ina-MOL na zagrebačkom Županijskom sudu.

Riječ je o ponovljenom suđenju, a Gion je ostao kod iskaza kojeg je dao na prvom suđenju 2012. On je 2004.  bio financijski revizor Ine.

– Tvrtka je u prvih devet mjeseci 2008. bila u dobitku, dok je veliki gubitak nastupio u posljednjem kvartalu te godine. Ina je gubila na padu cijena nafte, koje su sa 140 dolara po barelu u nekoliko mjeseci pale na 40 ili 50 dolara. Stoga je izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine bilo dobro za nju jer je godinama nabavljala plin po tržišnoj cijeni, a prodavala ga je jeftinije – kazao je Gion.

Što se tiče Sanadera, on se nije pojavio u sudnici, a sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je dodatno vještačen te da iz tog vještačenja proizlazi da neće biti sposoban pratiti nastavak suđenja još tri tjedna koliko će potrajati njegova rehabilitacija. Sutkinja je odlučila da se do njegovog povrataka u sudnicu rasprave održavaju bez njegove nazočnosti.

Ključne riječi

Komentara 9

ZI
zip123
16:18 14.11.2019.

Kako vas vuce za nos!Hoda po toplicama i smije se.Otidjite i vidite.

Avatar FalusBonus
FalusBonus
16:21 14.11.2019.

a tko je zadužen da mu mjeri temperaturu u guzi?

OB
ObrenM
19:41 14.11.2019.

Caca trlja ruke-evo zastare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije