Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sanader još tri tjedna neće biti sposoban za suđenje

Sutkinja je odlučila da se do njegovog povrataka u sudnicu rasprave održavaju bez njegove nazočnosti
14. studenoga 2019. u 16:05 9 komentara 286 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Krajem 2008. Ina je bilježila velike gubitke zbog kojih više nije bila sposobna ispunjavati svoje obveze. Plinsko poslovanje u Ini bio je poseban problem, jer se plin svake godine kupovao po većoj, tržišnoj cijeni, a prodavao po nižoj reguliranoj cijeni. Uz to, prije izmjene dioničkog ugovora koji je potpisala Sanaderova Vlada, Ina je imala kredit od milijardu dolara koji bi u slučaju kršenja pojedinih financijskih pokazatelja morala odmah vratiti – kazao je Gabor Gion, mađarski revizor svjedočeći u nastavku suđenja za aferu Ina-MOL na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ilustracija AFERA INA-MOL Svjedokinja: Izdvajanje plinskog poslovanja bilo je u interesu i Ine i MOL-a

Riječ je o ponovljenom suđenju, a Gion je ostao kod iskaza kojeg je dao na prvom suđenju 2012. On je 2004.  bio financijski revizor Ine.

– Tvrtka je u prvih devet mjeseci 2008. bila u dobitku, dok je veliki gubitak nastupio u posljednjem kvartalu te godine. Ina je gubila na padu cijena nafte, koje su sa 140 dolara po barelu u nekoliko mjeseci pale na 40 ili 50 dolara. Stoga je izdvajanje plinskog poslovanja iz Ine bilo dobro za nju jer je godinama nabavljala plin po tržišnoj cijeni, a prodavala ga je jeftinije – kazao je Gion.

Nevenka Jurak i Mladen Barišić bili su bliski prijatelji ŠTO SLIJEDI SA SUĐENJEM Može li smrt Nevenke Jurak obustaviti postupak protiv Fimi medije?

Što se tiče Sanadera, on se nije pojavio u sudnici, a sutkinja Maja Štampar Stipić kazala je da je dodatno vještačen te da iz tog vještačenja proizlazi da neće biti sposoban pratiti nastavak suđenja još tri tjedna koliko će potrajati njegova rehabilitacija. Sutkinja je odlučila da se do njegovog povrataka u sudnicu rasprave održavaju bez njegove nazočnosti.

U Tomislavovom domu na Sljemenu traju prirpeme za karantenu
KULTNI HOTEL
Zašto se zatvara Tomislavac: Ljudi će u karanteni boraviti 15-ak dana uz potpuni komfor
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
 • zip123:

  Kako vas vuce za nos!Hoda po toplicama i smije se.Otidjite i vidite.

 • Avatar FalusBonus
  FalusBonus:

  a tko je zadužen da mu mjeri temperaturu u guzi?

 • ObrenM:

  Caca trlja ruke-evo zastare.