Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sanader: I dalje ću pisati 'neću' zajedno

hrv-sanader-txt.jpg
import
19.12.2005.
u 20:59

Ja osobno nastavit ću pisati neću zajedno izjavio je jučer u Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Zagrebu predsjednik Vlade Ivo Sanader prilikom predstavljanja hrvatskog sustava za e-učenje. No unatoč tome što je premijer donio odluku koja je u suprotnosti s preporukom Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika, Sanader je istaknuo da se politika neće i ne smije miješati struci u rad.

Postoje različita mišljenja, ali još nije došlo vrijeme da se donese konačna odluka. No znam da će se neko vrijeme sporna riječ moći pisati i odvojeno i zajedno. Kao građanin zbog toga držim da sada nije vrijeme da se otvaraju o tome velike polemike u javnosti te je najbolje pričekati da struka kaže svoje dodao je premijer. Koliko dugo će se čekati na konačnu odluku, nije znao odgovoriti ni ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Hrvatska ima dovoljno stručnjaka koji mogu odlučivati o tome hoće li se neću pisati zajedno ili odvojeno smatra Primorac. Kad bi se preporuka Vijeća prihvatila, tada bi se i svi školski udžbenici te lektira morali prevesti. Kako je za potpunu primjenu Hrvatskoga nacionalnog obrazovnog standarda (HNOS) potrebno još najmanje četiri godine, ima vremena za konačnu odluku, smatra Primorac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije