Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Sanader došao u trenirci i sa štakama, njegovi odvjetnici bolesni

Sanader se koristi štakama jer je operirao koljeno, no rasprava je odgođena jer se nisu pojavili njegovi odvjetnici, a ni svjedoci; Mirjana, Bruna, Petra i Iva Sanader
10. prosinca 2019. u 14:37 26 komentara 10428 prikaza
Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Odjeven u trenirku, te oslonjen o dvije štake, Ivo Sanader u pratnji pravosudnih policajca ušao je u sudnicu zagrebačkog Županijskog suda gdje mu je nakon dužeg prekida trebalo biti nastavljeno suđenje za aferu Fimi media. Štakama se koristi jer je operirao koljeno, no rasprava je odgođena jer se nisu pojavili njegovi odvjetnici, a ni svjedoci; Mirjana, Bruna, Petra i Iva Sanader. Naime, Sanaderovi odvjetnici su bolesni.

Josip Petrović Josip Petrović: 'Sastajao sam se sa Sanaderom i Hernadijem. S bivšim premijerom sam išao na opere'

Čedo Prodanović je na bolničkom liječenju, a Jadranka Sloković se ispričala bolešću te je sudu dostavila medicinsku dokumentaciju. U međuvremenu, u sudski spis je stigao smrtni list za Nevenku Jurak, koja je preminula 4. studenog, pa je sudski postupak obustavljen u odnosu na nju.

Inače, ova rasprava je u prekidu od srpnja 2018. jer se tada bilo pogoršalo zdravlje Nevenke Jurak. Bila je raspravno nesposobna, a od srpnja 2018. do nedavno rasprave su se održavale svaka tri mjeseca, a na njima se samo utvrđivala njezina raspravna sposobnost. Nevenka Jurak je nedavno, na žalost, preminula, a prije no što se teško razboljela, ona, Sanader i ostali optuženici trebali su iznijeti obranu.

Suđenje Ivi Sanaderu SVJEDOK IZ ŠVICARSKE 'Ježić mi je rekao da je nasamaren i da je 5 milijuna eura trebao proslijediti Sanaderu'

Riječ je o aferi u kojoj USKOK tereti Sanadera, Mladena Barišića, Branku Pavošević, Ratka Mačeka te HDZ za štetu od 70 milijuna kuna. Optuženi su da su preko Fimi medije izvlačili novac iz državnih poduzeća, a dio tog novca završio je u džepovima Ive Sanadera, dok  su ostatkom, prema optužnici, financirani crni fondovi HDZ-a. Riječ je o ponovljenom postupku, jer je prvu osuđujuću presudu studenom  2015. ukinuo Vrhovni sud. Ponovljeno suđenje počelo je u lipnju 2016. kada su svi optuženici zanijekali krivnju. Na prvom suđenju Sanader je bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, a HDZ kažnjen s pet milijuna kuna.

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
 • Avatar multibanirani
  multibanirani:

  Ovako izgleda ruganje hrvatskom pravosuđu! Sramota od države koja ima zakone po kojima su ove igre bez granica moguće!

 • Avatar pjotro
  pjotro:

  evo još jednog koji je krao za vrijeme rata dok su hrvatski mladići ginuli da bi danas petra sanader mogla jesti kavijar po americi, hvala hdz!!!!!!

 • uhljeb u holdingu:

  Koji humor na rvacki način. To treba zaštititi kao nematerijalnu kulturnu baštinu.