Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sanader: Cementare ne služe za spaljivanje otpada, borit ćemo se!

Ne trebaju nam novi zagađivači, poručio je Sanader
05. lipnja 2015. u 14:07 0 komentara 201 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Spomenik mrtvom stablu od ostataka stoljetne topole, uništene tijekom izgradnje sustava EKO-Kaštelanski zaljev otkriven je u Kaštel Starom u povodu međunarodnog dana zaštite okoliša. Inicijator je udruga Lijepa naša Kaštela, a na svečanosti su bili kaštelanski gradonačelnik Ante Udovičić i saborski zastupnik Ante Sanader koji je podsjetio na sjednicu saborskog Odbora za zaštitu okoliša prije 20 godina održanoj u Kaštelima kada je odbačena ideja o izgradnji termoelektrane na ugljen na Čiovu. Govorio je i o sadašnjoj opasnosti za čist zrak u Kaštelima, a to je najavljeno spaljivanje otpada u bivšem Dalmacijacementu za što su vlasnici već dobili dozvole, a Grad Kaštela i Splitsko-dalmatinska županija podignuli su ustavne tužbe.

- Cementare ne služe za spaljivanje otpada. Mi nismo protiv industrije, ali ne želimo da netko stvara kapital, a da naša djeca umiru. Industrijalci, dobro ste došli, ali nemate pravo nečije zdravlje dovoditi u pitanje! Ne trebaju nam novi zagađivači - poručio je Sanader, koji je i član udruge Lijepa naša Kaštela. Udovičić je istaknuo kako im je cilj da Kaštela postanu zelena oaza te će se boriti protiv svih zagađivača.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.