Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gadgeti

Samsung testira reakcije publike na laptop s prozirnim ekranom

Samsung OLED prozirni laptop
engadget
10.01.2010.
u 12:31

Consumer Electronis Show u Las Vegasu preplavile horde posjetitelja, a u općoj halabuci malo tko je zapazio tehnološki biser upitne svrhovitosti

Nakon što su na recesijski najveći sajam CES puštene horde posjetitelja željnih najnovijih eletroničkih igrački i bučnim reklama, gotovo je nezapaženo na Samsungovom prostoru prošao prototip latopa s prozirnim ekranom!

Izložen je bez posebnih komentara i dopunskih objašnjenja, a ni osoblje nije moglo dodati ništa više od onoga što se moglo vidjet i iskušati. Ima ekran od 14 inča, a znalci su zamijetili da je označen pod nepostojećim brendom Amoled. To je zapravo kratica za tehnologiju OLED s aktivnom matricom. Ambiciozniji posjetitelji izmjerili su da propušta 40 posto pozadinske svjetlosti.

Samsung je očigledno "puštao pokusni balon", mjeri wow efekt proizveden bez najave među posjetiteljima, da bi neki budući proizvod načio prodavati: kome i po kojoj cijeni. A možda i nikad ne ugleda prodaju...

Malo mu je tko od posjetitelja uočio suvislu svrhu, osim u nastavi: da predavač vidi prate li učenici na računalu temu na satu – ili nešto sasvim drugo! Učenici se sigurno neće zalagati da im škole nabave takva računala.

Komentara 5

MI
miso
13:22 10.01.2010.

O, ovakve stvari mogu imati i te kako značajne namjene!

DR
dreamteam
13:45 10.01.2010.

Recimo da oni koji koriste racunalo na poslu u svoje svrhe to vise nebi mogli ciniti...

OB
-obrisani-
17:26 10.01.2010.

Podmuklo testiranje sa sumnjivom namjerom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije