Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wertherov efekt ne događa se samo kad mediji pišu o suicidima već i kad se takva tragedija dogodi u maloj sredini ili školi
Povratak na članak

Samoubojstva mladih: Stručni tim tek stiže u Mikanovce!

Ministarstvo obrazovanja načelniku općine Mikanovci javilo je da su odobrili formiranje stručnog tima za pomoć, a tim je trebao odmah stići.

Komentari 1

GV
goran vrtaric
13:52 08.12.2009.

Pa kakvu perspektivu imaju mladi ljudi u Hrvatskoj nije ni cudno da se ubijaju. Zavrsis skolu, ili zanat, pa i fakultet, a mogucnost da se zaposlis je nula. I kada se nakupi puno tih i takvih negativnosti, osoba slabijeg karaktera jedini izlaz pronalazi u suicidu. Jos nesto, onaj koji odluci da sebi odezme zivot, on o tome ne govori, on to jednostavno ucini, i glupost je da se takvo sto moze predvidjeti. Jedino sto se moze, je mladima omoguciti nekakvu perspektivu, omoguciti im da mladost zive, a ne kojekakvim zakonima i ono malo slobode ograniciti. Vinkovacki kraj je uvijek bio ogranicavan, pa je recimo osamsesetih 90 % Vinkobcana zabavu trazilo van Vinkovaca, recimo Radnicki dom Vukovar i da ne nabrajam. Promjenite gospodo iz politike vas stav prema mladima i omogucite im da mladost prozive kao u drugim sredinama, a to da ga je djevojka ostavila i da je navodno to uzrok suicidu ne vjerujem, to je mozda bio samo onaj dodir na okidac, ili posljednja kap koja je prelila casu. Razmislimo malo svi gdje je greska u Hrvatskom drustvu uopce, pa cemo tek tada uspijeti naci uzroke ovakvim slucajevima. Naposljetku, u Mikanovcima ja ne vjerujem da ima ista sto bi mlade privuklo, mislim disco ili normalni kafici, a tako je bilo i kad sam ja bio mlad, i znam sto govorim jer dolazim iz tog kraja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.