Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAo u romanu

Ikona romana poznatog Umberta Ecca završila kao u radnji originalne priče!

Foto: Screenshot/GDS
27.01.2018.
u 08:55

Radnja "Imena ruže" smještena je u benediktinskom samostanu u 14. stoljeću, koji na kraju izgori u velikom požaru zajedno s tajnom knjižnicom.

Samostan svetog Mihovila, benediktinska opatija koja je nadahnula roman Umberta Ecca "Ime ruže", oštećena je u vatri, izvijestile su mjesne vlasti. 

"Dio krova samostana sv. Mihovila oštećen je u požaru koji je izbio u četvrtak navečer. Vatra je stavljena pod nadzor u petak ujutro", napisali su na Twitteru talijanski vatrogasci. Najveće je oštećenje pretrpio klaustar. 

Trojica svećenika koji ondje žive nisu ozlijeđeni i nema većih oštećenja na umjetničkim djelima. 

Samostan je smješten na brijegu 40 km sjeveroistočno od grada Torina, a izgradnja je započela između 983. i 987. godine. 

Radnja "Imena ruže" smještena je u benediktinskom samostanu u 14. stoljeću, koji na kraju izgori u velikom požaru zajedno s tajnom knjižnicom.

Riječ je o prvome romanu talijanskog pisca Umberta Ecca, objavljenom 1980. godine.

Poznavatelji kažu da je roman istodobno leksikon filozofije, povijesti religije i detektivski roman. Privukao je veliku pozornost poslije objavljivanja, stekavši veliku popularnost diljem svijeta. Postavljen je kao detektivska priča koja, globalno gledajući prikazuje potragu za istinom s filozofskog, teološkog i povijesnog stajališta.

Po romanu je snimljen iznimno uspješan film sa Seanom Conneryjam i Christianom Slaterom u glavnim ulogama. 

Komentara 1

NI
Nikomah95
10:31 27.01.2018.

Završio isto kao u romanu? Ccccc... Btw, jedna od rijetko dobrih ekranizacija književnog djela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije