Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENE NA ČELU KARTELA (4)

'Samo zgodne cure mogle su za mene švercati kokain u SAD'

Angie Sanclemente Valencia
Foto: Youtube/Screenshot
01.09.2017.
u 23:00

Angie Sanclemente Valencia bila je miss Kolumbije 2000, a ubrzo je ušla u svijet jet-seta

Ovdje nikome ne daju da nosi crnu odjeću – rekla je kolumbijska manekenka i bivša misica Angie Sanclemente Valencia (37). Bespomoćno sliježe ramenima i nastavlja: “A skoro sva moja odjeća je crna”. Mjesto na kojem je crna odjeća zabranjena je zatvor Ezeiza, udaljen 20-ak kilometara od argentinske prijestolnice Buenos Airesa.

Angie je u njemu završila nakon što je osuđena na šest godina i osam mjeseci zbog organizacije krijumčarenja kokaina iz Argentine u Europu.

Veza zvana Čudovište

Njezina je priča zanimljiva prije svega jer je 2000. proglašena najljepšom Kolumbijkom, a zahvaljujući poznanstvima koje je stekla u svijetu manekenstva i šoubiznisa, organizirala je krijumčarski lanac u kojem je za šverc “koke” angažirala manekenke koje su drogu unosile u avione bez ikakvog skrivanja, u ručnoj prtljazi.

– Sve je funkcioniralo tako dobro jer nisam komplicirala. Umjesto “mula” koje bi gutale kondome pune droge ili ih skrivali u kipiće koje bi iznutra obložili zamrznutim jogurtom, jednostavno bih pronašla mladu curu koja ne izgleda preglamurozno, a opet bi bila dovoljno zgodna da se muškarci koji rade u osiguranju na aerodromu međusobno gotovo potuku da bi je upravo oni tobože pregledali. Oni bi s njom malo flertovali, izmijenili bi nekoliko rečenica, prtljagu koju je imala sa sobom eventualno bi tek površno pregledali.

Svaka djevojka prošvercala bi nekoliko paketa kokaina – ukupno 55 kilograma. Droga je bila vrijedna tri milijuna dolara u uličnoj preprodaji, a djevojkama bih davala oko dvije tisuće dolara po jednom putovanju. Sve skupa zvuči pomalo nemoguće, ali ključ je bio upravo u jednostavnosti – kaže Angie. Sama je s novinarom u zatvorskom dvorištu, odjevena u tamne traperice, bež vestu i bijele košarkaške tenisice. U svojih 30 godina života prošla je puni krug – od djevojčice iz siromašne obitelji koja je odrasla u siromaštvu preko najpoznatije kolumbijske manekenke koja je živjela životom kakvog se ne bi posramile ni najveće svjetske zvijezde pa natrag do osobe bez lipe na računu koje su se odrekli svi osim obitelji.

Rođena je 1979. u kolumbijskoj prijestolnici Bogoti, a odrasla je u Barranquilli – gradu najpoznatijem po tome jer su u njemu rođene pjevačica Shakira i glumica Sofia Vergara. Grad je to u kojemu su droga i lijepe žene 90-ih išli ruku pod ruku, što je Angie znala iskoristiti. 

– Angie je trenirala balet i moderni ples, plaćala sam joj i satove plesa i pjevanja, sve joj je dobro išlo, ali prekretnica se dogodila nakon što je 2000. proglašena “kraljicom kave”, što je jedno od najprestižnijih natjecanja ljepote u Kolumbiji – kaže Angiena majka. Prema pravilima natjecanja, kandidatkinje ne smiju biti udane, a Angie je jedno kratko vrijeme bila u braku, zbog čega su joj oduzeli titulu i o skandalu se tjednima pisalo u lokalnim medijima. Što zbog toga, što zbog činjenice da su gotovo svi izbori ljepote bili povezani s lokalnim narkobosovima, odlučila se odseliti u Meksiko.

U početku se fotografirala za kataloge, a ubrzo se probila i do nacionalne televizije. Tu su joj se otvorila vrata meksičkog jet-seta u kojem su se ispreplitali sportaši, visoko pozicionirani kriminalci i moćnici iz različitih sfera. Prema jednoj verziji priče, ubrzo je upoznala Argentinca Nicolasa Gualca koji je slovio za jednog od organizatora elitne prostitucije. Počeli su živjeti zajedno dva tjedna nakon što su počeli vezu, a Nicolas ju je ubrzo odveo kući svojoj obitelji u Buenos Aires s namjerom da roditeljima kaže da se planira vjenčati s Angie. Ipak, prema drugoj verziji, onoj kojoj su tamošnji mediji skloniji – Angie je u Meksiko otišla da bi naučila tajne zanata šverca kokaina iz Južne Amerike u Europu. Upoznala je dilera čije ime u javnosti ni danas nije poznato, tek njegov nadimak – “Čudovište”. Navodno je upravo on spojio Angie i Nicolasa, a nakon opsežnih priprema i tri godine obuke poslao ih je natrag u Argentinu gdje su trebali pronalaziti djevojke koje bi za sitan novac švercale drogu vrijednu milijune dolara.

Tvrdila da je sve namještaljka

Mjesecima je sve dobro išlo, imali su uhodanu mrežu. Nakon toga počela je serija uhićenja, a Angie se dala u bijeg. Oko pet mjeseci istražitelji je nisu uspijevali pronaći, spavala je svaki dan u drugom hotelu ili hostelu pod drugim imenom, ošišala se i promijenila boju kose, umjesto luksuzne odjeće počela je nositi trenirke i široke majice. Dok je bila u bijegu, javnost je pomoću svojeg profila na Facebooku pokušavala uvjeriti da je nevina i da je žrtva namještaljke.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije