Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spajanje blagdana

Samo jedan posto više gostiju nego u 2018.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
26.06.2019.
u 06:20

Tri najposjećenije destinacije bile su Rovinj, Dubrovnik i Poreč

Tri neradna dana, počevši od Tijelova 20. lipnja, preko dana Antifašističke borbe u subotu do jučerašnjeg Dana državnosti mnogi su spojili u zamalo tjedan dana odmora.

Prema polupraznim gradskim ulicama stekao se dojam da su svi tople lipanjske dane iskoristili za odlazak na more. To je, međutim, samo djelomično istina. Iako su ove godine praznici pogodniji za spajanje nego lani, turistički su naši građani proteklih dana putovali podjednako kao lani.

Ove godine domaćini su od 20. do 22. lipnja, prema dostupnim podacima iz sustava eVisitor, registrirali 245.373 noćenja i samo jedan posto više nego u ta tri dana 2018. kada je ostvareno 243.449 noćenja domaćih gostiju.

Mnogi su građani, očito, produljeni vikend proveli kod obitelji na selu ili slično, a od onih koji su bili na moru većina je odsjela u privatnom smještaju. Tri najposjećenije destinacije bile su Rovinj, Dubrovnik i Poreč.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije