Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Samo 13 posto Austrijanaca 'vrlo zabrinuto' zbog koronavirusa

AUSTRIA-VIENNA-COVID-19-CROATIA-TRAVELERS-TESTING
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/3
30.08.2020.
u 16:23

Brojke pokazuju da Austrijance koronavirus sve manje zabrinjava

Rezultat online istraživanja austrijskog Instituta za ispitivanje javnog mnijenja „Unique“, provedenog za potrebe domaćeg tjednika „Profil“ pokazao je da je samo 13 posto građana Austrije na pitanje „Da li ih uznemirava situacija s koronavirusom“ odgovorilo kako je „vrlo zabrinuto“.

U veljači ove godine, na početku pandemije koronavirusa, kada još nije bilo nikakvih pomisli na „lockdown“, odnosno „zatvaranje“ Austrije koje je uslijedilo tek u ožujku, 15 posto ispitanika je izjavilo da je „vrlo zabrinuto“ zbog pojave koronavirusa, piše „Profil“ i dodaje kako brojke pokazuju da Austrijance koronavirus sve manje zabrinjava. Što naravno nije dobro, ali je tako!

Istraživanje „Unique“ je također pokazalo da je 42 posto austrijskih građana „donekle zabrinuto“ zbog situacije izazvane koronavirusom, 31 posto je „manje zabrinuto“, a 11 posto građana uopće ne zabrinjava situacija s koronavirusom.

Sve te brojke online istraživanja, provedenog od 24. do 28. kolovoza, u kojem je sudjelovalo nešto više od 500 Austrijanaca starijih od 16 godina, zasigurno moraju zabrinuti i predstavnike austrijske vlade i vlasti te zdravstvena i druga stručna tijela, koji stalno jasno i glasno pozivaju na oprez i pridržavanje zaštitnih mjera te upozoravaju da koronavirus nije nestao nego da je cijelo vrijeme tu među nama i da se dolaskom predstojeće jeseni i zime priprema za svoj novi, opasni napad u zatvorenim prostorima.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
17:09 30.08.2020.

Pa zar bi trebali biti vrlo zabrinuti zbog gripe?

DU
Deleted user
20:14 30.08.2020.

A kaj da ih zabrinjava "bolest" za koju ni ne znaš da je imaš i koja postoji samo u glavama politike....

DU
Deleted user
16:55 30.08.2020.

A nije niti kod nas puno više!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije