Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Sammir: Kovač će me opet morati pozvati u reprezentaciju!

Sammir
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.09.2014.
u 16:15

– Zašto Dinamo nije prošao u Ligu prvaka? Pitajte Zorana Mamića, on glumi trenera – rekao je Sammir za tjednik Max!.

Dok su pod povećalom španjolske i hrvatske nogometne javnosti u prvom kolu Primere pod povećalom bile velike zvijezde naše reprezentacije, Modrić, Rakitić i Mandžukić, pomalo nezapaženo prošao je briljantan nastup bivšega dinamovca Sammira (27) u dresu Getafea, piše novi broj tjednika Max!.

Madridska momčad u toj je utakmici protiv Celte u Vigu glatko poražena, a povremeni hrvatski reprezentativac bio je jedini koji je odskakao. I baš u Vigu Sammir je postigao svoj prvi pogodak otkada je u veljači stigao u Španjolsku.

Sammir nam se javio na telefonski poziv i govorio o početku sezone u Primeri, odnosu s izbornikom i suigračima u reprezentaciji, svojim ambicijama...

Tetive više ne bole

Kakve su bile kritike nakon prve utakmice?

– U klubu bili su zadovoljni mojim nastupom, što sad uopće nije važno jer smo od Celte izgubili. I što mi vrijedi prvi pogodak u Primeri, koji me naravno razveselio, kada smo ostali praznih ruku – kazao je Sammir.

Ovoga ljeta prošao je prve pripreme s Getafeom i tvrdi kako se je u izvrsnom fizičkom stanju i potpuno zdrav. Kronični problemi s tetivama više ne postoje...

– Osjećam se sjajno i nastavljam tamo gdje sam stao prošle sezone. Posvećen sam samo nogometu, pa radim i prekovremeno. Stalno sam u kontaktu sa svojim trenerom Dadićem, koji mi putem maila šalje program rada pa radim i po njegovim uputama. Doći će on i u Madrid.

Najbolji bio i poluspreman

Da ste bar tako spremni bili kad ste bili u Dinamu?

– Pa i onakav poluspreman bio sam najbolji...

Još uvijek vas peče naprasni rastanak s Dinamom?

– Nisu me htjeli prodati, a imali su ponuda za mene, to me povrijedilo. Govorili su mi da me nitko ne traži ili da je ponuda bila premala. Tek kada sam otišao iz Zagreba saznao sam koliko je bilo interesa za mene. Mnogi klubovi su me tražili, nije važno tko, nego to da sam ipak nešto vrijedio...

Nagrada je bio Kovačev poziv na SP u Brazil. I sada dolazimo do najveće kontroverze: u životnoj ste formi, a sada vas nema na popisu!?

– Nisam razočaran zbog toga, pa sezona je tek počela, izbornik me nije još vidio. Ne, nije me nazvao i objasnio mi zašto me nije zvao. On to ionako ne mora učiniti, pa zašto bi se izbornik morao opravdavati igračima? Vjerujte, u meni nema ni mrvice gorčine. Nisam pozvan sad, bit ću sljedeći put, ovo mi je samo još veći motiv za dokazivanje.

Znači, niste pomislili na oproštaj poput nekih drugih reprezentativaca?

– Oproštaj? Pa nisam još ni počeo igrati za reprezentaciju, kako bih se odmah opraštao!? Ja ću izbornika svojim igrama natjerati da ponovno počne razmišljati o meni.

Kakav je vaš odnos s Nikom Kovačem?

– Uvijek ću mu biti zahvalan jer me pozvao na SP u Brazil. Bilo je to ostvarenje sna, za mene i za moju obitelj. Svaki put kad je igrala Hrvatska, u mojoj Itabuni bila je fešta. Svi su navijali za mene i Hrvatsku...

Igrali ste samo protiv Kameruna 72 minute. Dovoljno?

– Zadovoljan sam bio iako to nije bilo ništa spektakularno. Nisam imao dovoljno utakmica u nogama i to se osjetilo. Nisam bio loš, ali mogu ja puno bolje.

Razočarani ste preranim ispadanjem sa SP-a?

– S imenima koja smo imali trebali smo proći skupinu. No, velika imena ništa ne jamče. Ima i drugih jakih, uigranih momčadi...

Kakvo je bilo ozračje u kampu?

– Nisam dugo u reprezentaciji pa ne mogu uspoređivati kako je bilo kod drugih izbornika. Ja nisam vidio ni doživio ništa negativnoga.

Eduardo i Vukojević iznijeli su dosta prljavoga veša, požalili se na status kod izbornika.

– Svatko ima svoje razloge. Ja ne bih postupio kao oni...

Pratite li Eduarda u brazilskoj ligi?

– Ne pratim baš tu ligu, ali vidim da Eduardo ponovo radi ono što najbolje zna...

Imali ste i vi ponuda za povratak u domovinu?

– Imao sam ih nekoliko i jedno vrijeme ozbiljno sam razmišljao o povratku kući. Međutim, tada sam pročitao kako su iz Dinama rekli da ne mogu igrati u ozbiljnom europskom klubu. I kada su ljudi iz Getafea došli po mene u Brazil, odlučio sam ostati u Europi i dokazati koliko vrijedim. Da ovi u Dinamu vide kakvoga su igrača imali sedam godina.

Povratak u Brazil na kraju karijere?

– Volio bih odigrati jednu sezonu u Atleticu Mineiru u kojemu sam i počeo...

Dinamo se opet nije plasirao u Ligu prvaka. Gledali ste koju utakmicu pretkola?

– Gledao sam samo onu protiv Aalborga u Zagrebu...

I?

– I, što? Zašto nisu prošli? Pa pitajte Zokija, on glumi trenera...

Okrenimo se Primeri. Jeste li se vidjeli s Mandžukićem otkako je preselio u Madrid?

– Nisam, nije bilo prilike, nemamo baš puno vremena, a Madrid je velik...

Tko je najjači: Barca, Atletico ili Real?

– U prošloj sezoni navijao sam da Real bude prvak, zbog Modrića, i bio sam uvjeren da neće kiksati. Atletico je prvak i to treba respektirati, zbog toga bih rekao da su favoriti, no ne znam hoće li imati istu onakvu energiju kao u prošloj sezoni. Zato bih rekao da je Barca u ovom trenutku broj 1, zato što igra drukčije od ostalih, već godinama istim stilom, koji mi se sviđa.

Rakitića su proglasili boljim od Xavija?

– Rakitić će biti pojačanje za Barcelonu i već pokazuje koliko joj znači. No, Xavi je jedan, jedinstven, njegovu veličinu treba poštovati...

>> Sammir igrama za Getafe traži put povratka u reprezentaciju

Komentara 19

DU
Deleted user
16:51 02.09.2014.

Eto , sad je Sammir "briljantan" , jel tako Dasoviću a kad je bio u Dinamu onda ste pisali da je pijanac koji banči cijele noći itd. , pisali ste svaki dan o njegovim aferama i nesportskom životu . Sad je odjednom "genijalac" ....svaka čast .

Avatar cluesblues
cluesblues
17:49 02.09.2014.

buduci da je ovo potpisao dasovic, ne treba vjerovati svemu sta je napisano….ako je uopce i razgovarao sa sammirom...

DU
Deleted user
16:44 02.09.2014.

"Mamić glumi trenera"...... isto kao što ti glumiš igrača a šetaš po terenu ko penzioner po parku . Dok je igrao u Dinamu Ademi , Brozović i ostali bi dušu ispustili da oduzmu loptu i daju Sammiru a on je izgubi za par sekundi i onda opet sve ispočetka . Ako je ovo stvarno izjavio onda je zadnja gnjida jer su ga upravo Mamići mazili i pazili ( debelo plaćali) godinama trpili njegova pijanstva i noćne izlaske jer su mislili da će ostvariti dobar transfer a na kraju je otišao kao slobodan igrač da bi sad pljuvao u tanjur iz kojeg je jeo sedam godina , zaradio velike novce , postao reprezentativac . Sad se dečec osilio pa mu se razvezao jezik . Misli valjda da će u repki Luka i Rakitić trčati za njega a on će glumiti zvijezdu , nebi ga zvao više nikad u repku jer ionako nema kod njega neki naboj koji se osjeća kod naših dečki kad igraju u kockastom dresu . Treba ga zaboraviti jer ustvari samo služi našim novinarima za obračun sa Mamić(ima), to je glavni cilj i svrha ovakvih tekstova .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije