Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O OTKUPU INA-E

'Sami da kupujemo i držimo vlasništvo je suludo i nerealno'

Petrinja: SDP-a i Narodna stranka Reformista zajedno izlaze na parlamentarne izbore
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
10.06.2020.
u 14:55

To je izdajnička politika i nema veze  sa zaštitom nacionalnih interesa - ocijenio je Bernardić HDZ-ov odnos prema INA-i

Najnoviju situaciju oko otkupa INA-e komentirao je u Petrinji u srijedu i čelnik RESTART koalicije Davor Bernardić.



- Samo obećanja i ništa drugo, nisu radili ništa, nisu napravili ništa, a najavljivali svašta. Što su  napravili sa INA-om – to da hrvatsku naftu iz Sisačko-moslavačke županije direktno iz naftnih bušotina za nagradu Orbanu što svojata hrvatski teritorij dopremaju u Budimpeštu. Toliko o njihovoj politici. To je izdajnička politika i nema veze  sa zaštitom nacionalnih interesa - rekao je Bernardić dodavši kako HDZ u kampanji može pričati svašta.


- Mogu pričati da će ukinuti rad nedjeljom, no zašto to nisu do sada, da će opet kupiti INA-u, zašto to nisu u ove 4 godine, govore o  povećanjima plaća, a zašto to nisu napravili u mandatu. Jedino što su stvarno napravili u mandatu, a tu smo  ih i mi podržali, donijeli su Istanbulsku konvenciju. To je jedino, kao i reformu blagdana, ali to bez naše potpore - rekao je Davor Bernardić.

Radimir Čačić, čelnik Reformista rekao je kako je najava Plenkovićeva o otkupu INE prije tri godine bila samo demagogija kao tadašnji božićni dar.

- I tada sam i sada govorim da otkup INE bez strateškog plana nema smisla. Račanova Vlada je na  transparentan način prodala 25 posto INA-e štiteći interese Hrvatske.  I ovlasti Mađara su bile na razini 25 posto. Nakon toga korupcijom su sve upravljačke ovlasti predane Mađarima, a da većinu vlasništva nemaju. Realno, sada od INA-e mi nemamo ništa, nikakve koristi država nema jer nemamo strateško upravljanje, samo imamo koristi od kvalitetnog njenog rada. Dakle, otkup je u redu ako hoćemo naći neke druge kvalitetne partnere kojima ćemo sutra to predati, ako s Mađarima nismo zadovoljni. Sami da kupujemo i držimo vlasništvo je suludo i nerealno, neodgovorno i neobvezno i obećati, a kamoli kupiti. Opcija je da prodamo sve, do segmenta 25 plus jedan ili sve do nule i investiramo u druge grane - rekao je Čačić.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
15:04 10.06.2020.

vi mislite da ce te inu otkupiti za onoliko za koliko ste je prodali za 500 milijuna $ ...dobit ce te natrag inu ali barem za taj iznos x12...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije