Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Polači

Usmrtila ga munja nakon što je prilegao ispod hrasta

Kuzma Banović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
14.08.2015.
u 00:10

Bila su tri groma, a ovaj zadnji, za koji mislimo da je bio koban za Kuzmu, bio je strašno jak, kaže susjed Šime Bobanović iz Polače

Kuzma Banović (57) poginuo je od udara munje u Polači pokraj Benkovca u utorak oko 14 sati. Pronađen je dan kasnije u svom dvorištu ispod hrasta.

– Kuzmu je ispred kuće ubila munja gotovo iz vedra neba. Nevera je bila kratka i došla je odjednom. Kad je to u utorak oko 14 sati grunulo, ja sam se strašno prestrašio. Bila su to tri groma, a ovaj zadnji, za koji mislimo da je bio koban za Kuzmu, bio je strašno jak. Tragedija je to što mu se dogodilo – rekao nam je Šime Bobanović iz Polače dodajući da je u tom mjestu prije 50-ak godina grom također ubio jednog mještanina.

– Kuzmina kuća zadnja je u ovom dijelu, živio je sam. Njegova prva susjeda, inače teško pokretna starica, poslala je svoju kćer do Kuzme jer ga nije vidjela cijeli dan. Kada je ova došla, Kuzma je bio na podu ispod hrasta i u prvi trenutak pomislila je da je zaspao. No, potom je vidjela da je Kuzmu spalio grom i usmrtio ga. Užas! – rekla nam je Kata Kužet. Na mjestu tragedije u dvorištu Banovićeve kuće mještani su ostavili cvijeće i svijeće. Polačani s kojima smo razgovarali u strahu su i šokirani zbog tragedije.

– Meni je nedavno grom izbio dimnjak na kući, a sada je ubio čovjeka. Tragedija je to za čovjeka koji je i rat preživio, a sad ga je ubio grom – rekao nam je Polačanin Zoran.

>> Šestero djece i njihovog učitelja ubio grom, ozlijeđeno još 15 osoba

>> Munja udarila u domorodačko selo. Ubila 11, ozlijedila 13 osoba

Komentara 7

Avatar Odlazim iz protesta
Odlazim iz protesta
01:07 14.08.2015.

Žalosno. Pokoj vječni darovao mu Gospodin. Počivao u miru. Amen

MO
morska
08:00 14.08.2015.

Pa jel Banovic ili Bobanovic? Zar nitko ni ne procita tekst prije pustanja? Jadan covjek, ni ime mu niste zapamtili.

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
01:35 14.08.2015.

Kad bi mogao birati, ovakav kraj ne izgleda loše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije