Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zenica

Salmonelom zaraženo više od 39 mališana

bolnica
Foto: David Bebber/News Syndication/PIXSELL
26.08.2014.
u 23:41

Radi li se o voću, namazu ili nečemu trećem, ne možemo i nećemo nagađati, kazao je Dilber

U Županijsku bolnicu Zenica primljeno je 39 djece koji su štićenici Javne ustanove “Dom porodica” Zenica zbog trovanja hranom.

Kako je rekao direktor ove ustanove Branko Dilber, djeca se osjećaju mnogo bolje i nema novih slučajeva.- Od 110 djece 39 ih je hospitalizirano. Oni su sada dobro, a mi ćemo u narednim danima utvrditi kako je došlo do ovoga, rekao je Dilber. Zbrinjavanje djece na Odjelu za zarazne bolesti i nejasna febrilna stanja Županijske bolnice Zenica počelo je u nedjelju.

“Ukupno je primljeno 39 pacijenata zbog trovanja hranom. To su djeca školskog uzrasta, osnovna i srednja škola iz J.U. ‘Dom porodica’. Prema izjavi šefice Odjela za zarazne bolesti i nejasna febrilna stanja, djeca nisu životno ugrožena.Imali su simptome povraćanja, proljeva i temperature.U tijeku je terapijski i dijagnostički tretman prema kliničkoj slici.Nadležna Higijenska epidemiološka služba utvrdila je da je riječ o salmoneli”, rekla je za Klix.ba Aida Buro, glasnogovornica Županijske bolnice Zenica.

- Neka struka radi svoje, zvali smo ljude iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja (HES), kao i stručnjake iz Županijske bolnice da utvrde uzrok oboljenja.Ono što je sigurno jeste da u domu boravi 110 mališana i svi su otprilike jeli isto.Radi li se o voću, nekom namazu ili nečemu trećem, ne možemo i nećemo nagađati, kazao je Dilber.

>>Eko-vrećice i zdjele za voće izvori bakterija salmonele i listerije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije