Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznati hrvatski psihijatar

Sakoman o policajcima koji šmrču kokain: ‘Došli su na pretres, donijeli, izvadili i ponudili svima’

Doktor Slavko Sakoman
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.01.2023.
u 14:00

"Mama ga testira i konstantno provodi nadzor, potpuno je propala zbog sina. Digla je kredit da bi vratila njegove dugove", kaže Sakoman. Navodno je u ovom slučaju netko od susjeda pozvao policiju zbog glasne glazbe, a iako je svjestan da ovisnici često lažu, nema, kako tvrdi razloga sumnjati u ovu priču, jer vjeruje izvoru informacije koju je dobio. Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.

Psihijatar Slavko Sakoman gostovao je u Novom danu televizije N1 gdje je prepričao šokantne detalje jedne policijske intervencije koja se, kako tvrdi, dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine. Kako je ispričao, policajci koji su došli na intervenciju ostali su s osobama koje su zatekli u stanu, izvadili i ponudili ih kokainom te zajedno s prisutnima konzumirali drogu. Poznati stručnjak za liječenje ovisnosti tvrdi kako je za taj slučaj doznao od obitelji jednog od sudionika te večeri, kaže da mu se požalila majka jednog liječenog ovisnika.

"Mama ga testira i konstantno provodi nadzor, potpuno je propala zbog sina. Digla je kredit da bi vratila njegove dugove", kaže Sakoman. Navodno je u ovom slučaju netko od susjeda pozvao policiju zbog glasne glazbe, a iako je svjestan da ovisnici često lažu, nema, kako tvrdi razloga sumnjati u ovu priču, jer vjeruje izvoru informacije koju je dobio. Dodao je da su od tri policijska službenika dva šmrkala kokain, a treći nije.

"Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju'', kaže psihijatar. Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno. "Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno sve istražiti", kaže. 

Na upit Večernjeg lista jesu li navodi psihijatra Sakomana koje je iznio u emisiji točni, te provode li se kriminalistički izvidi iz PUZ-a odgovaraju kako su upoznati s njegovom izjavom, te kako je u interesu te policijske uprave utvrditi ili demantirate iznijete navode. 'Stoga je Policijska uprava zagrebačka odmah poduzela sve mjere i radnje iz nadležnosti policije, a kako bi provjerila, odnosno potvrdila istinitost navoda koje je iznio dr. Sakoman. U sklopu provjera svakako ćemo obaviti razgovor s dr. Sakomanom. O svemu utvrđenom ovisiti će daljnje mjere i radnje', pišu iz PUZ-a.

Komentara 9

SP
Stari panj
11:39 24.01.2023.

Šmrkaju??? Ima li neki lektor u nekad cijenjenom listu?

JO
jocoudriga
11:29 24.01.2023.

"...ponudili svih".... genitiv, koga čega!

Avatar markoii123
markoii123
12:32 24.01.2023.

U vojsci,policiji i pravosuđu treba napraviti nenajavljene testove na drogu,tek tada ćemo imati konkretne brojke koliko ljudi uživa drogu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije