Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.12.2016. u 13:40

Mostov amaterizam i neznanje Hrvatsku bi mogli stajati i pet milijardi kuna

Kada je proljetos Tomislav Karamarko najavio da bi se Hrvatska trebala povući iz arbitraže s MOL-om i ići u dogovor s Mađarima jer postoji opasnost od gubitka spora i plaćanja velike odštete, Most ga je proglasio izdajnikom hrvatskih nacionalnih interesa. Tu je kasnije pripomoglo i to što je agencija Karamarkove supruge imala poslovni ugovor s Josipom Petrovićem, MOL-ovim lobistom, ali stav o arbitraži bio je početak Karamarkova političkog kraja.

Naravno da taj poslovni ugovor nije smio postojati, ali sada je posve jasno da bi amaterizam i neznanje vodećih ljudi Mosta, prvoboraca u obrani hrvatskih nacionalnih interesa, Hrvatsku mogli stajati i pet milijardi kuna – što bi mogao biti račun propale arbitraže. Legitimno je sada pitati, je li Božo Petrov izdao nacionalne interese kada je tvrdio da Hrvatska ima razloga biti optimistična kada je riječ o arbitraži? Temeljem kojih informacija i argumenata je Petrov uvjeravao hrvatsku javnost da nema razloga za zabrinutost? Pogotovo kada se zna da je podloga hrvatske arbitražne tužbe tvrdnja da je MOL upravljačka prava u Ini dobio korupcijom, tako što je bivšem premijeru Ivi Sanaderu isplatio 10 milijuna eura mita. No Ustavni sud ukinuo je pravomoćnu presudu Sanaderu u slučaju Ina – MOL te vratio slučaj na ponovni postupak. I to je trebao biti prvi signal da ni arbitraža ne može lako završiti u hrvatsku korist.

Petrov i njegovi kolege bili su zaslijepljeni idejom da spašavaju državu od Karamarka i HDZ-a te nisu mogli trezveno razmišljati. Tada su se provlačile teze da bi povlačenjem iz arbitraže Hrvatska amnestirala Sanadera, ali znamo da pravo i pravda nisu isto te da je to što mi „svi znamo” da je Sanader sudjelovao u korupciji naš dojam, a da su dokazi na sudu nešto drugo. Neka Petrov sada objasni javnosti zašto je tvrdio da arbitražu možemo dobiti! I kojim ćemo novcem platiti odštetu.

>> Aldott u poruci zaposlenicima Ine: Najava Vlade je politička poruka, moramo i dalje izvršavati svoje zadatke

>> Ina otkrila: Evo pod kojim uvjetima bismo se vratili u Siriju

Komentara 1

MA
MarioG
22:18 28.12.2016.

Točno tako. Koliko su Petrov, Bulj i ekipa napravili štete u tako malo vremena? Milijarde za INU su pred nama a račun za stopiranje Plomina C tek treba doći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije