Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporno testiranje raketa

SAD uveo nove sankcije Iranu, samo dan nakon što su ih ukinuli

Iran
Reuters/PIXSELL
17.01.2016.
u 16:42

Nove sankcije se odnose na 11 kompanija i osoba povezanih sa raketnim programom Irana.

SAD je uveo nove sankcije iranskim kompanijama i pojedincima zbog nedavnog testa balističkih raketa, piše BBC

Nove sankcije se odnose na 11 kompanija i osoba povezanih sa raketnim programom Irana. Njima im je zapriječen pristup američkom bankarskom sustavu. 

Sankcije su uvedene samo dan nakon što su Iranu ukinute sankcije zbog ispunjavanja uvjeta iz sporazuma potpisanog sa svjetskim silama koji treba spriječiti razvoj iranskog nuklearnog naoružanja. 

>>SAD i EU ukinuli sankcije Iranu

>>Ukidaju sankcije: Iran ispunio obveze iz nuklearnog sporazuma!

Komentara 31

Avatar superhik74
superhik74
18:19 17.01.2016.

Tzv. sankcije su u biti uveli sami sebi jer je Iran odmah najavio kupovinu 114 Airbusovih aviona, a niti jedan Boeing, sto je pravi razlog sto im je uvrijedjeni hegemon uveo te nove tzv. sankcije. Monopol je odavno nestao medjutim primadona se jos nije probudila i shvatila da je XXI stoljece a ne 1945 godina.

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
16:58 17.01.2016.

Skinuli sankcije da bi Iran dosao na naftno trziste i jos vise snizio cijene nafte. Ispostavilo se da to nije efikasno jer Iran nema infrastrukturu za velike kolicine i i nebi imali veliki utjecaj na cijenu i k tome suu prijatelji sa Rusima i Kinezima. Korekcija greske, vracamo sankcije.

CA
campa
18:03 17.01.2016.

Ovo samo potvrđuje tezu da SAD nikada neće skinuti sankcije Iranu bez obzira da li ispuni nekakve obveze ili ne uvijek će se nači nešto novo što Iran treba ispuniti.Najbolje bi bilo da Iran prepusti Amerikancima da da upravljaju državom te ulaz američkim korporacijama da se slobodno koriste Iranskim privrednim resursima onda možda imaju šansu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije