Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći požari u povijesti

SAD u plamenu, šest novih požara, aktivno više od 100

Požari u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL
12.08.2018.
u 08:56

Požari su pogodili savezne države od Washingtona do Novog Meksika, a Kalifornija je među najjače pogođenima

Šest novih velikih požara razbuktalo se u subotu u Sjedinjenim Državama, čime se broj aktivnih požara koji haraju diljem zemlje popeo na preko 100, uz očekivanje da će taj broj rasti zahvaljujući udarima munja o suho tlo, priopćile su u subotu tamošnje vlasti.  

Više od 30.000 ljudi, uključujući vatrogasce koji su pristigli iz cijelog SAD-a te njih 140 iz Australije i Novog Zelanda, bore se s buktinjom koja je progutala 648.000 hektara, objavio je Nacionalni koordinacijski centar.

"Očekujemo da će se danas razbuktati još pet požara", kazao je Jeremy Grams, glavni prognostičar centra za predviđanje oluja Nacionalne meteorološke službe, sa sjedištem u Oklahomi.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Po njegovim riječima, oluje koje prati snažna grmljavina i sijevanje, a malo kiše očekuju se u dijelovima regije Rocky Mountain, dok američki sjeverozapad ima kritične uvjete za izbijanje požara koji uključuju jak vjetar i nisku razinu vlage.

Vatrogasci se u subotu ponovno bore s ekstremno visokim temperaturama i jakim vjetrovima, objavio je Nacionalni koordinacijski centar.

Požari su pogodili savezne države od Washingtona do Novog Meksika, a Kalifornija je među najjače pogođenima.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Požar u blizini Reddinga u sjevernoj Kaliforniji uništio je preko 77.000 hektara  i razorio blizu 1.100 domova.

Oko 160 km južnije 3.500 vatrogasaca bore se s požarom u kompleksu Mendocino, gdje je do subote vatrom uništeno skoro 133.000 hektara i riječ je o najvećem zabilježenom požaru u Kaliforniji. 

Tisuće bježe pred katastrofalnim požarom u Kaliforniji

Požari u Kaliforniji
1/35
Ključne riječi

Komentara 1

LU
lunar777
10:22 12.08.2018.

Udari munja o suho tlo kao razlozi toliko požara ... je da, aha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije