Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMA ZA RAT?

SAD u Norvešku poslao brod s 400-tinjak tenkova i drugih vozila

tenk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.08.2014.
u 18:28

Oprema bi trebala zamijeniti stariju opremu koja je prethodno bila postavljena u planinskim bunkerima u središtu Norveške

SAD je u Norvešku poslao teretni brod Dewayne T. Williams s tenkovima tipa M1A1 Abrams, oklopnim vozilima, amfibijama i drugom vojnom opremom. Norveške novine Adresseavisen objavile su kako je brod u nedjelju stigao u malo mjesto Namdalseid.

Oprema bi trebala zamijeniti stariju opremu koja je prethodno bila postavljena u planinskim bunkerima u središtu Norveške.

Marine Corps Times objavio je da će i američki marinci pomagati u spremanju opreme u spremišta. Prvo će ih isprazniti, pa napuniti novom opremom, koja uključuje 400-tinjak vozila i 350 spremnika opreme.

Je li ovo znak da se Amerikanci na sjeveru pripremaju za okršaj s Rusima zbog ukrajinske krize? Ruska agencija RIA Novosti prenosi kako je istraživač Brett Ulriksen s Norveškog instituta za međunarodne poslove rekao da je ovaj potez znak da je za SAD budućnost Europe tmurna.

- Ovo je možda povezano s krizom u Ukrajini - rekao je norveškom Aftenpostenu.

SAD u planinama u centralnoj norveškoj regiji Trøndelag ima šest spremišta, a oprema im je pohranjena u još dvije postaje norveškog ratnog zrakoplovstva u istoj regiji. Spremišta su izgrađena tijekom Hladnog rata te su svojedobno bila predmet kontroverzi. Prvi američki brod s vojnom opremom stigao je na to područje sredinom osamdesetih, što je izazvalo prosvjede mještana i oštre kritike tadašnjeg sovjetskog tiska.

>> Putin: Šaljem pomoć. Zapad: To je izgovor za invaziju

>> Norveška zatvorila zračni prostor zbog teorističke prijetnje

Komentara 36

JO
jokitoki
22:59 15.08.2014.

sljedeci 3 svjietski rat bice izmedju zapada i istoka, izmedju rimu odani,i moskvi odanih....a ovi koji su rimu odani nametnuce silom arapima (putem diktatora) da budu protiv ovih koji moskvu podrzavaju,m to je moje misljenja a Bog jedino zna sta ce biti doista

DP
Dule Pacov
19:08 15.08.2014.

bruka, ne daju nam da predahnemo.

TM
tony_montana
19:02 15.08.2014.

za buudalee počinje rat a za pametne biznis!!! opet će izginuti sirotinja, a uzdići će se novi todorici i smradnaderi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije