Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žinić o otpremninama

'Sad spočitavaju ugovore, a primali su velike naknade od Lovrić Merzel kojoj su držali lojtre'

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
04.02.2015.
u 13:45

Ivo Žinić komentirao je danas činjenicu da u ugovoru o radu Maria Ćelana stoji stavka od deset bruto plaća otpremnine, tj. 206.000 kuna u slučaju isteka mandata ili smjene

U ugovor novog direktora SI-MO-RE ubacit ćemo klauzulu da je otpremnina moguća samo u slučaju poboljšanja rezultata rada Razvojne agencije za najmanje 30 posto, rekao je župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić komentiravši danas činjenicu da u ugovoru o radu Maria Ćelana stoji stavka od deset bruto plaća otpremnine, tj. 206.000 kuna u slučaju isteka mandata ili smjene.

Rekao je i da su ugovori drugih direktora slični i da je praksa da ravnatelji i direktori imaju stavku o otpremninama u svojim ugovorima.

– Ovi koji sada spočitavaju takve ugovore imali su ih i sami, a primali su i velike naknade od bivše županice Marine Lovrić Merzel kojoj su držali lojtre. Sada žele podići vijećničke naknade u Županijskoj skupštini sa 500 na 1500 kuna, no to nećemo dopustiti. Bit ćemo protiv takvog prijedloga, jer smatramo da bi sadašnje naknade, uzevši u obzir gospodarsku situaciju i punjenje proračuna, trebale biti i manje. Zbog novog zakona u siječnju je županija uprihodovala 40 posto manje novca nego lani, a moramo vratiti i dugove od 7,8 milijuna kuna koje smo naslijedili od županice" – rekao je Žinić.

On je u srijedu, zajedno sa svojim zamjenicima i direktorom SI-MO-RE Mariom Ćelanom predstavio razvojne projekte koje je nova vlast pripremila u 90 dana, otkad su preuzeli upravljanje od bivšeg SDP-ova dožupana Zdenka Vahovca.

– Imamo 27 projekata spremnih za realizaciju te još 57 u pripremi. I zbog tih projekata uskoro ćemo, u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, u županijskoj upravi zaposliti 19 mladih pripravnika, a u Razvojnoj agenciji SI-MO-RA još deset. Žao mi je što Županija nije lani koristila tu mogućnost zapošljavanja mladih, gdje mi nemamo troška – rekao je Žinić. Istaknuli su projekt promocije županijske tekstilne industrije koji će biti u travnju u Zagrebu, projekt bespovratnih potpora do 70.000 eura za mlade poljoprivrednike početnike koji će početi u ožujku i travnju te suradnju s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske REGEA.

– S njima ćemo iskoristiti jedan geotermalni izvor u Topuskom kako bi Lječilište i Top terme mogle grijati svoje zgrade, stanove i prostore. Za mlade poljoprivrednike smo osigurali i tri godine otkupa paprike, cvjetače, šparoga i brokule tako da će imati siguran plasman svojih proizvoda – rekao je direktor SI-MO-RE Mario Ćelan. Istaknuli su i projekt SI-MO-RE koji provode zajedno sa Zavodom za zapošljavanje Sisak i Šibenik, a tijekom kojeg će 40 nezaposlenih žena starijih od 50 godina proći obuku za spremačice te ove sezone biti zaposleno u šibenskom hotelu Zora.

>>Ako ga smijene iz fotelje direktora, dobit će deset plaća, četiri više od župana

>>Ministarstvo prometa poništilo odluku HDZ-ova župana Žinića

Komentara 13

Avatar StudentZG
StudentZG
14:11 04.02.2015.

Treba uhljebe i iz jednog i drugog tabora srezati upola. Otpremnine smanjiti na 6 bruto plaća, iako većina ni toliko ne zaslužuje s obzirom na trud i doprinos.

PR
prigues
14:03 04.02.2015.

njemačka gradi tvornice robota, ovdje se otkupljuju šparoge...

BA
baniček
17:44 04.02.2015.

a baš smo i imali puno za birati,,,između lopova i bandita , te između mafije i zlotvora je razlika samo kozmetička...aj ona Lovrić je bar ljepše izgledala od ovog koji izgleda ko da je popio 3 mala "mirogojčeka". tipičan primjerr za MAFIJU i njihove poslove je ovaj slučaj...a bit će ih još koliko hoćeš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije