Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Ministarstvo prometa poništilo odluku HDZ-ova župana Žinića

Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/2
20.01.2015.
u 14:42

Ministarstvo prometa je ocijenilo kako je župan donio nezakonitu odluku

Ministarstvo prometa poništilo je odluku HDZ-ova župana sisačko-moslavačkog Ive Žinića o razrješenju i imenovanju članova Županijske uprave za ceste donesenu 24. prosinca 2014. Ivo Žinić se na to odlučio nakon što nije uspio osigurati većinu u Županijskoj skupštini, kojoj je prvobitno predložio odlučivanje o tom razrješenju i imenovanju. Nakon što je SDP-ova koalicija uspjela zadržati većinu, sam je donio odluku koja je 13. siječnja poništena. To znači da su članovi Upravnog vijeća ŽUC-a i dalje stari, na čelu sa Zdenkom Soldom iz HSP-a, a da za sada propada i namjera župana o smjeni predsjednika ŽUC-a Željka Marjanovića, koji je čelnik Reformista u SMŽ, te nekoć bliski suradnik županice Marine Lovrić Merzel.

Ministarstvo prometa je ocijenilo kako je župan donio nezakonitu odluku jer Upravna vijeća Županijskih uprava za cesta, prema Zakonu o cestama, imenuje Županijska skupština, a ne župan.
S tim se slažu i čelnici SDP-a i HNS-a.

- Župan je ovu odluku nesmotreno, pod pritiskom svojih koalicijskih partnera te dijela članstva HDZ-a ignorirajući naša upozorenja da to nisu njegove ovlasti - rekao je čelnik županijskog SDP-a Zdenko Vahovec. Aludirali su tu na HSS kome je, nakon pobjede zajedničkog kandidata za župana, "pripao" ŽUC. 

Župan je iznenađen ovom odlukom.

- Župani nekih drugih županija su donijeli iste odluke pa im nisu poništene, a nažalost naša je poništena. Ne čudi me obzirom je ministar SDP-ov koji je dobro surađivao s bivšom županicom, kao i aktualni ravnatelj ŽUC-a. I dalje ću inzistirati na promjeni čelništva te tvrtke koja je lani završila u gubitku šest milijuna kuna - rekao je župan Ivo Žinić.

Njemu je sada na raspolaganju tužba Upravnom sudu radi utvrđivanja zakonitosti odluke Ministarstva.

Komentara 4

UI
Uvijek_iskreno
15:06 20.01.2015.

Poništili su samo zato što su ministar i ravnatelj dobri sa Merzelicom. A to što je tvrtka poslovala s gubitkom, ministra nije briga. Sramota!

MI
Mirnadob
15:06 20.01.2015.

Ne, mislim prije da SDP "drugovi" zele unistit jos ono sto je ostalo od Marine.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
19:14 20.01.2015.

Eto, kako očekivati da će Zoran nešto htjeti surađivati sa izabranom predsjednicom kad se bojkotira sve što je iz redova drugih stranaka. Jadno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije