Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wall Street Journal

SAD špijunirao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua

Netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL
30.12.2015.
u 08:47

"Ne provodimo obavještajne aktivnosti prema inozemstvu osim u slučajevima od posebnog interesa koji su i pitanje nacionalne sigurnosti", rekao je za AFP glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće

Sjedinjene Države nadzirale su komunikaciju izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, unatoč obećanjima da će ograničiti nadzor svojih saveznika nakon skandala s NSA, piše u utorak Wall Street Journal. Na upit, Bijela kuća nije ni potvrdila niti demantirala članak WSJ-a, koji citira više dužnosnika američke administracije koji su željeli ostati neimenovani, ali je stavila naglasak na važnost američko-izraelskih odnosa.

– Ne provodimo obavještajne aktivnosti prema inozemstvu osim u slučajevima od posebnog interesa koji su i pitanje nacionalne sigurnosti. To se odnosi i na obične ljude i na svjetske državnike – rekao je za AFP glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće.

– Predsjednik (Barack) Obama rekao je u više navrata da je angažman SAD-a u smislu sigurnosti Izraela svet – kazao je glasnogovornik. Nakon otkrića o širini programa nadzora američke obavještajne agencije NSA prije dvije godine, Obama je obećao ograničiti praćenje čelnika savezničkih zemalja. Ipak, po WSJ-u, on smatra da postoje razlozi vezani uz nacionalnu sigurnost koji opravdavaju program nadzora nekih čelnika, uključivo Netanyahua i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

>>NSA prisluškivala razgovore iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH

>>Europski parlament zahtjeva kraj progona Edwarda Snowdena i zaštitu zemalja EU

Komentara 7

Avatar emilsalis
emilsalis
14:17 30.12.2015.

Balkanski spijun...... Ako vam je muz iznenada kupio dvogled, znajte da ste dobili novu komsinicu.

RI
rikavac
09:55 30.12.2015.

a cuj to? pa sto svoje spijunirate?

Avatar rashomonn
rashomonn
09:47 30.12.2015.

Ko će koga ako neće svoj svoga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije