Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izglasali rezoluciju

Europski parlament zahtjeva kraj progona Edwarda Snowdena i zaštitu zemalja EU

Edward Snowden
Foto: Reuters/PIXSELL
29.10.2015.
u 14:48

Europski parlament usvojio je rezoluciju kojom se pozivaju sve članice Europe unije da prestanu s progonom najpoznatijeg zviždača u svijetu, Edwarda Snowdena te mu pruže zaštitu

Europski parlament usvojio je rezoluciju kojom se pozivaju sve članice Europe unije da prestanu s progonom najpoznatijeg zviždača u svijetu, Edwarda Snowdena te mu pruže zaštitu.

– S 285 glasova za, zastupnici Europskog parlamenta odlučili su pozvati sve zemlje EU da odbace kaznene prijave protiv Edwarda Snowden, daju mu zaštitu i tako spriječe izručenje drugim zemljama te priznaju njegov status zviždača i međunarodnog borca za ljudska prava – stoji u priopćenju EU parlamenta, prenosi Sputnik.

Snowden je, podsjetimo, 2013. godine postao poznat zbog otkrivanja dokumenata američke obavještajne agencije NSA o masovnom prisluškivanju građana. Tada je pobjegao iz Amerike i azil dobio u Rusiji gdje je i danas.

>> Snowden došao na Twitter, ima 500.000 followera, a prati samo jednog

Komentara 13

TE
TechnoCroat
15:13 29.10.2015.

Bravo! Dajte isto i Julian Assangeu!

NE
Nepobjedivi
16:27 29.10.2015.

EU-ropski parlament je samo fasada za EU-ropske uhljebe i njihove gospodare. Nijedna odluka EU-ropskog parlamenta nije obvezujuća. Sva vlast je u rukama EU-ropske komisije i Berlina. A prije nekoliko dana EU-ropska komisija je tvorcima TTIP-a dala moćno oružje, jer je odustala od svih europskih principa zaštite poljoprivrede i općenito okoliša iako su se tri europske međunarodne udruge borile i pokušale izboriti za zaštitu Europe.

ZZ
zzz
15:59 29.10.2015.

konačno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije