Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD i sjeverna KOREJA

SAD pripremio 100 drvenih lijesova za posmrtne ostatke

Donald Trump i Kim Jong-un
Reuters/PIXSELL
15.07.2018.
u 17:10

SAD i Sjeverna Koreja razgovarali o vraćanju tjelesnih ostataka američkih vojnika

Dužnosnici SAD-a i Sjeverne Koreje održali su razgovore u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja u nedjelju o repatrijaciji tijela američkih vojnika u Korejskome ratu, objavila je novinska agencija Yonhap.

Dužnosnici su se sastali u selu Panmunjom te razgovarali o tome gdje i kako će korejska vojska predati posmrtne ostatke SAD-u, no nisu objavljeni detalji razgovora.

U izvješću se kaže da je američko izaslanstvo vodio Michael Minihan, načelnik stožera UN-ova zapovjedništva pod američkim vodstvom, a sjevernokorejsko general s dvije zvjezdice.

Taj je sastanak prvi susret na visokom nivou o tom pitanju u devet godina, izvješćuje Yonhap.

Mreža Arirang objavila je da je SAD pripremio 100 drvenih lijesova da se posmrtni ostaci vrate u SAD na identifikaciju.

Sastanak se održava u vrijeme odmrznutih odnosa između SAD-a i Sjeverne Koreje nakon susreta američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una u Singapuru gdje je Kim obećao raditi na denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Između 1996. i 2005. američki stručnjaci ekshumirali su ostatke više od 220 vojnika u Sjevernoj Koreji, međutim prestali su 2005. iz sigurnosnih razloga. 

Procjenjuje se da je u Korejskom ratu poginulo 33.000 američkih vojnika, a više od 8000 još uvijek se vode kao nestali.

>> Otkriven sadržaj dokumenta: Evo što su potpisali Donald Trump i Kim Jong Un

Donald Trump i Kim Jong-un
1/5

Komentara 9

MX
Mister X
21:44 15.07.2018.

Nije to lijepo pisati ali ako se nešto pametno čuje i naući od Amerikanaca onda to ne vrijedi i za njih ? kako to ? Vjerujem od strane njihovih neprijatelja je taj stav zdrav ! Oni u Quvantanamu su sigurnonono toga mišljenja , a još neki koji su doživili nihovo demokratiziranje na svojoj koži i u svojim državama , predpostavljam ! Interesantno je i ovo tko voli posebno iskreno Amerikance i iz kojeg realnog razloga ??? Nabrojite mi par. Dobro Izrael i nepada mi na pamet tko još ?

UM
umpahpah
18:30 15.07.2018.

Samo mrtav Amerikanac je dobar Amerikanac.

MX
Mister X
21:36 15.07.2018.

Znamo da su Ameri tamo na smrt pobjedili tada prko 4 miliona S. Korejanaca a njima fali smo 100 . Zato je bila ideja da se Atomski naoruža- bolje zaštiti . Ali nije računao da če cijeli demokratski "svijet" bititi tako pametan i pošten pristatajati da mu cijeli narod djecu i satrce generacije izgladnjuju preko 30 godina ! I to sa velikim zadovoljstvom i bez dokaza ili normalnog nekog razloga!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije