Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Abu Bakr al-Baghdadi

SAD povećao nagradu - sada nude 25 milijuna dolara za informacije o čelniku Islamske države

Abu Bakr al-Baghdadi
Foto: Reuters/PIXSELL
16.12.2016.
u 23:44

Baghdadi, Iračanin čije je pravo ime Ibrahim al-Samarrai, proglasio se je kalifom golemog dijela Iraka i Sirije prije dvije godine

Sjedinjene su Države danas više nego udvostručile svoju raniju nagradu za informacije o čelniku Islamske države Abu Bakru al-Baghdadiju, ponudivši 25 milijuna dolara za obavijesti koje bi pomogle da se odredi gdje je, da se uhiti ili osudi vođa ove džihadističke skupine.

Program State Departmenta Nagrade za pravdu ranije je nudio 10 milijuna dolara za informacije o Baghdadiju, što je objavljeno u listopadu 2011. Povećanje je objavljeno u petak u priopćenju.

Baghdadi, Iračanin čije je pravo ime Ibrahim al-Samarrai, proglasio se je kalifom golemog dijela Iraka i Sirije prije dvije godine.

Nije poznato gdje se nalazi. Prema nekim izvješćima mogao bi biti u iračkom gradu Mosulu koji drži Islamska država, ili na teritoriju koji drži Islamska država zapadno od toga grada, u blizini granice sa Sirijom.

Kurdski dužnosnici smatraju kako sve jači pritisak kojega uzrokuje vojni napad koalicije na Mosul dovodi do toga da se Baghdadi i njegovi najbliži suradnici kreću naokolo i nastoje se sakriti

>> Dramatična poruka vođe Islamske države: Udarite na domove svih koji napadaju naš kalifat!

>> Iračka vojska pogodila konvoj u kojem se nalazio vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi

Komentara 10

YZ
yambra.zg
02:30 17.12.2016.

glupost nudit 25milja za cobana koji se samo reklamira.pa ko bu cinkao vođu kalifata kada su spremni raznjet sebe i svoju obitelj za njega i alaha!! pa nije to mafija ili tak nekaj da ima drukera i zastita svjedoka i te fore. cisto blefiranje amera.neka sad puste sirijce i ruse da zavrse ono kaj su zapoceli.

TH
than
01:32 17.12.2016.

Dajte pravu nagradu i odmah ce ga netko ocinkariti. Tko bi u ono drzavi riskiriao zivot za 10 milja ? Dajte 50 milja i zastitu svjedoka i imati cete ga odmah. Ali ocigledno to vam nije interes, pa ovako muvate....

MX
Mister X
00:11 17.12.2016.

SAD povećao nagradu - sada nude 25 milijuna dolara svakome teroristi za informacije o čelniku Islamske države... Ili netko misli pametno da neko zna gdje je a nije njegov uski prijatelj i saveznik veliki i zaslužni građanin islamske države ..... Zašto vjerujem da i Ameri ne vole cinkaroše i izdajice svoga naroda te da im je draže dati takvima metak nego toliku lovu !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije