Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ZBOG KRŠENJA LJUDSKIH PRAVA'

SAD pojačava pritisak na kubansku vladu, a zimbabveanskom ministru uvode sankcije

Donald Trump i Mike Pompeo
Foto: Yuri Gripas/DPA/PIXSELL
1/3
26.10.2019.
u 07:35

SAD uvodi zabranu letova američkim zrakoplovnim tvrtkama u sve kubanske zračne luke, osim Havane, a nameću i sankcije zimbabveanskom ministru sigurnosti Owenu Ncubeu, najavio je to državni tajnik Mike Pompeo

Američka vlada priopćila je u petak da će američkim zrakoplovnim tvrtkama od 10. prosinca, uvesti zabranu letenja na sva odredišta na Kubi, osim Havane, jer Trumpova administracija pojačava pritisak na kubansku vladu.

Američko ministarstvo transporta priopćilo je kako poduzima akciju na zahtjev državnoga tajnika Mikea Pompea radi "daljnjeg vladine  politika jačanja ekonomskih pritisaka na kubanski režimu zbog njegove trajne represije nad kubanskim narodom i potpore Nicolasu Maduru u Venezueli".

Ta odluka zabranit će američke letove, osim u Havanu, na bilo koju od devet međunarodnih zračnih luka na Kubi.

Pompeo je također izjavio da je Washington uznemiren i zbog "državne uporabe nasilja" protiv prosvjednika, oporbenih i radničkih vođa u Zimbabveu. Stoga su Sjedinjene Države uvele sankcije ministru državne sigurnosti Zimbabvea Owenu Ncubeu zbog, kako kažu, vjerodostojnih informacija o njegovoj umiješanosti u "gruba kršenja ljudskih prava".

>> Pogledajte i ovaj video: Neviđeno u Kongresu - Republikanci upali na saslušanje istrage o Donaldu Trumpu

Ključne riječi

Komentara 1

PL
@ploto@
15:14 26.10.2019.

Jedino gdje Washington nije zabrinut su kršenja ljudskih prava i slobode američkih građana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije