Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon sastanka

SAD: Podržavamo pravo Saudijaca na obranu, iransko ponašanje nećemo tolerirati

Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.09.2019.
u 07:14

Princ Mohammed naglasio da napadi na državnu naftnu kompaniju Saudi Aramco imaju za cilj destabilizaciju sigurnosti regije i štete globalnoj opskrbi energijom i ekonomiji

Američki državni sekretar Mike Pompeo izjavio je na Twitteru da Sjedinjene Države podržavaju pravo Saudijske Arabije "na obranu" i da se iransko ponašanje "neće tolerirati".

On je to objavio na svom službenom računu na Twitteru u četvrtak nakon sastanka s prestolonasljednikom Mohammedom bin Salmanom.

Pompeo je osudio napade i podržao poziv Saudijske Arabije da međunarodni stručnjaci dođu u zemlju na daljnje istraživanje, navela je državna novinska agencija Saudijske Arabije SPA u odvojenom izvješću o sastanku.

Na sastanku je princ Mohammed naglasio da napadi na državnu naftnu kompaniju Saudi Aramco imaju za cilj destabilizaciju sigurnosti regije i štete globalnoj opskrbi energijom i ekonomiji, izvijestio je SPA.

VIDEO Novinar Hassan Haidar Diab o napadu na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji:

Ključne riječi

Komentara 9

AA
aabbcc
13:20 19.09.2019.

I Putin im je predlozio da kupe S-300 pa budu sigurni i svoji na svome.

HR
hrkljus
11:29 19.09.2019.

Obrana od obrane.Nek prekinu napadat Jemen, pa im nece trebat ni obrana.

Avatar nekakav
nekakav
09:28 19.09.2019.

znači, iran, sirija, nemaju nikakva prava na obranu, jer su američki i ostali interesi važniji..! jemen nema pravo na obranu, jersu tu ameri sa saudijcima i emiratima bitni, samo oni. huti nemaju pravo napadati saudijce, koji imaju pravo intervenirati u jemenu protiv jedne strane u građanskom ratu. i o kojem to međunarodno priznatom predsjedniku jemena govorimo, koji je pobjegao u saudijsku arabiju, a kojeg u domovini nitko ne trpi, niti ima ikakvu vlast, stvarnu i bilo koju drugu? nek se strane snage maknu iz jemena, i tamo će se stvari u jednom smjeru razviti i netko će ipak na kraju pobjediti. zapad podržava jednu stranu u sirijskom građanskom ratu, i to svi gledate kao nešto normalno, dok se u jemenu ne dozvoljava da netko podrži nekog, ako to nisu amerikanci i njihovi sateliti, vazali. svi van iz tuđih država, svi ste vi agresori, bili vi iran, amerika, saudijska arabija, izrael, kuvajt, emirati, zimbabve, angola, kiribati... :) svi ste vi sa svojim vojskama u tuđim zemljama bez dozvole tih zemalja. fora, samo je rusija u siriji na poziv legitimne i međunarodno priznate vlade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije