Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTVARUJE OBEĆANJE

Trump odlučio: Isplanirajte brzo i potpuno povlačenje američke vojske iz Sirije!

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
19.12.2018.
u 15:32

SAD trenutno na terenu u Siriji ima oko 2000 vojnika

U tijeku su planovi za potpuno i rapidno povlačenje američkih vojnika iz Sirije, rekli su neimenovani američki obrambeni dužnosnici za CNN, a vijest su prenijeli brojni svjetski mediji, od BBC-ja do RT-a.

Dužnosnik je rekao da je odluku donio predsjednik Donald Trump, koji je već dugo signalizirao želju da se SAD povuče iz Sirije.

SAD trenutno na terenu u Siriji ima oko 2000 vojnika, koji primarno obučavaju lokalne snage za borbu protiv ISIS-a.

SAD također ima snage u Iraku koje su u slučaju nužde spremne izvršiti napade u Siriji.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, SAD-om predvođena koalicija protiv ISIS-a izvela je više stotina zračnih i artiljerijskih napada protiv te organizacije u Siriji. Neki su izvršeni iz Iraka, gdje SAD ima više od 5000 vojnika.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar oxi
oxi
17:18 19.12.2018.

Kurdi su bili glupi i naivni jer su slijepo vjerovali amerima. Svašta im ovi obećaše ;te nezavisnu državu,te izlazak na Mediteran,spajanje sa Iračkim kurdima, da će ih braniti od turaka i još štošta. Stvarno je glupo vjerovati da će ameri sad kada moraju birati između njih i turaka stati na njihovu stranu.

ZA
zagabria1
17:35 19.12.2018.

Jaoo, tko je sada nahebao. Jer vojska sigurno neće preseliti doma, to im nikada nije cilj

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:47 19.12.2018.

Super, samo nemojte ostaviti Kurde na cjedilu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije