Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anatol Lieven za OBZOR:
Povratak na članak

SAD ne želi da Kijev vrati Krim?! 'Ruski gubitak mogao bi dovesti do nuklearne eskalacije'

Rat u Ukrajini, kao i ratovi na području bivše Jugoslavije, bili su u velikom dijelu rezultat kolapsa carstava. Mislim da postoji paralela između Putina i Miloševića, ali isto tako i između Putina i Tuđmana, ako ćete mi oprostiti što to kažem, ističe u razgovoru za Obzor Anatol Lieven

Komentari 34

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
08:55 10.06.2023.

Ukrajina samo sto nije osvojila Krim, kad se javlja SAD i kaze nemojte molimo vas.

VL
DI
Dimnjak
11:55 10.06.2023.

Tuđman je nudio Z4 jer je htio izbjeći žrtve hrvatskih branitelja. Ukrajinci su imali Minsk kojeg su potpisali ne da ga provedu već da se naoružaju i pripreme za ovaj rat. Što su tražili to su i dobili.

VL
Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
10:14 10.06.2023.

Neću ti oprostiti ovakvo lupetanje protiv Tuđmana.

VL
DM
D'Mich
11:32 10.06.2023.

Putin i Milošević imaju sličnosti. Velika Srbija, velika Rusija, Petar veliki, Dušan silni, teritorij, rusi i srpska braća, fašizam i ugroženost. Tuđman je ispao pametniji od Zelenskog, kao i od Alije svojevremeno.

VL
JW
Jim West
14:40 10.06.2023.

Osvajanje Banja Luke moglo je dovesti do nuklearnog holokausta, pa je bolje da je SAD zaustavio Hrvate na vrijeme.

VL
Avatar Navajo
Navajo
09:49 10.06.2023.

Neki misle da se Ukrajinci mogu rijesiti tek tako svoga teritorija. Zasto ne podjemo od nase bivse situacija “Domovinskog rata”, pa onda da drugima presudjujemo. Zaboravljamo brzo kako je biti okupiran i ne mozes normalno putovati preko svoje zemlje? Neki komentiraju kao da smo mi negdje van NATO, EU itd. Zalosno!

VL
SE
Serengeti
11:59 11.06.2023.

Eto svašta sam naučio iz članka. Jačanje ekstremni desnih skupina tj neo-nacista u Ukrajini se po "europski" kaže da je Ukrajina krenula u etnonacionalističkom smjeru.

VL
DU
Deleted user
08:59 10.06.2023.

Ameri malo navlače ruse ali pokazalo se da Ameri jako dobro mogu nanjušiti ovaj puta rusku strvinu već kada su ih bacili ekonomski na koljena i vojno ponizili u Ukrajini....Ukrajna će morati se sama osloboditi ili će čekati dogovor Kine i Amera kao što smo mi čekali 90-tih pa ipak uzeli stvari u svoje ruke.. i nismo pogriješili.

VL
ZA
zagabria5
08:43 10.06.2023.

Ameri i Rusi zajedno rasturaju naivne aUkrajince. Prvo ih nahuškali, sada im ne daju da vrate Krim radi vlastite pozadine u igri. Kome god su te dvije sile pomogle loše je završio

VL
DQ
Dq
08:48 10.06.2023.

Bilo bude onako kako se veliki dogovore , a strada i gine uglavnom sirotinja, koja nema drugog izbora . Ako su glumca instalirali na čelo države , onda je očito da se sve radi po nečijem scenariju .

VL
SS
sokac sa drave
09:35 10.06.2023.

Paradigma rata u ukrajinise je sto posto promjenila.Ami nisu ocekivali toliko zemalja sa milijardima vojnika da ce stati na stranu protiv imperijalista amerike.Bit ce zanimljivo.

VL
NE
Nemanadimak
09:04 10.06.2023.

Bice veoma zanimljivo vidjeti ishod ovoga rata. Veoma je neobicno vidjeti kako ni jedna strana ne zeli mir. Ne mogu uopce vidjeti Rusi kako bi mogli dobiti ovaj rat i kako bi im to USA uopce dozvolio tako nesto. Prije ili kasnije ce morati doci do nekoga kompromisa i to vjerojatno nece biti povoljno ni za Ruse ni za Ukrajince. USA ce opet izvuci maximum i dobiti svoje trupe pa mozda cak i na teritoriji Rusije.

VL
BJ
Ben Juda Talmudan
07:16 10.06.2023.

USA i njena oligharhija, ne samo da potpuno kontroliraju vojne operacije ukrajinske vojske,nego upravljaju i sa ukrajinskom državom.Zapravop upravu nad Ukrajinom je preuzeo zloglasni investicijski fond BlackRock.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.