Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo 30 vozila

SAD nam donirao oklopnjake, no kako platiti PDV?

MRAP oklopno vozilo
Foto: MORH
18.03.2014.
u 22:15

Pitanje je hoće li OSRH moći prihvatiti sve te donacije, stigli su i simulatori za puške, no za PDV treba 10 mil. kn

Hrvatskoj vojsci napokon je stiglo prvih 30 američkih MRAP vozila (korištenih u Iraku i Afganistanu).

Riječ je o oklopljenim vozilima sigurnim od mina. MORH još skriva vozila, a pokazat će ih nakon pregleda. To bi, pak, moglo potrajati, s obzirom na to da postoji tipično hrvatski problem, saznaje vojni portal “defender.hr” – u OSRH muku muče kako namaknuti novac za PDV na vozila.

Budući da je Linić rebalansom MORH-u uzeo 240 milijuna kuna, teško će se moći prihvatiti i sve američke donacije ove godine jer ih u proračunu nisu predvidjeli. Amerikanci doniraju i simulacijski sustav MILES za jurišne puške, vrijedan 6 milijuna dolara, a za njega je PDV 10 mil. kn.

>>MORH o obrani zračnog prostora: Hrvatska nije tražila pomoć od Mađarske

>>Kako je došlo do zabune da će Mađari preuzeti nadzor zračnog prostora RH

Komentara 56

Avatar puky
puky
22:32 18.03.2014.

... pa mi smo stvarno kreteni ?!?!?!? ... tesko da se mogu naci rijeci kojima bi se opisalo kakvi smo idioti ... valjda da nam netko pokloni pun brod dolara m ga ne bi dovezli zbog neke lucke pristojbe, neko zakona ili drugog shranja ... pa za koji k***c se mora placati PDV na sredatva za obranu i to donirana, dakle nitko na njima nista ne zaradjuje ? ... strava ...

Avatar godfather
godfather
22:50 18.03.2014.

najkretenskija država na planeti koja isključivo radi protiv vlastitog naroda....!

DU
Dudek
22:47 18.03.2014.

Sigurnost svake zemlje je prioritet! Kako ve više izgleda da Srbija bude štitila hrvatski zračni prostor. Bar tako Vlada želi. Moguće da sam krivo protumačio naš obrambeni sustav? Ipak je ovo sramotno da smo ostali bez zrakoplova? Tko je novacac popio i prokockao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije