Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki general:

SAD je možda srušio i drugu iransku bespilotnu letjelicu

Donald Trump
Reuters/PIXSELL
23.07.2019.
u 20:45

Uvjereni smo da smo srušili jedan dron, možda smo srušili i drugi, rekao je general Kenneth McKenzie u intervjuu za CBS News

Američka mornarica možda je srušila i drugu iransku bespilotnu letjelicu u Hormuškom tjesnacu prošli tjedan, rekao ja zapovjednik američkog središnjeg zapovjedništva u utorak. Sjedinjene Države rekle su u u četvrtak da je njihov broj "uništio" iransku bespilotnu letjelicu u Hormuškom tjesnacu koja je zaprijetila brodu, no Iran je rekao da nije izgubio nikakav dron.

"Uvjereni smo da smo srušili jedan dron, možda smo srušili i drugi", rekao je general Kenneth McKenzie u intervjuu za CBS News.

"Kao i obično, bila je to složena taktička situacija. vjerujemo da su dva drona bila mete i to uspješno", rekao je.

Američki dužnosnik, koji je govorio pod uvjetom ostane neimenovan, rekao je za Reuters da je možda ratni brod Boxer srušio i drugi dron prošli tjedan, iako još rade na tome da to i potvrde.

Napetosti u Perzijskom zaljevu rastu i strahuje se da bi Sjedinjene Države i Iran mogli zaratiti. SAD optužuje Iran za niz sabotaža od sredine svibnja na brodove u Hormuškom tjesnacu, najfrekventnijem morskom putu za prijevoz sirove nafte. Teheran takve navode odbacuje.

Iran je u lipnju raketom zemlja-zrak srušio američki izviđački dron i ustvrdio da je ta letjelica povrijedila iranski zračni prostor, no Washington tvrdi da je bio u međunarodnom zračnom prostoru. 

Predsjednik Donald Trump nakon toga je objavio da je u posljednji trenutak odustao od vojnog udara na Iran kao kaznu za rušenje drona. Sjedinjene Države zvone na uzbunu jer Iran i njegovi saveznici sve se više koriste dronovima za nadzor i napade na Bliskom istoku.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
Barbasmora
21:32 23.07.2019.

Ma oni su mogli i srusit avione 9/11 ako bi tili...pa su samo u dokaz kako postoji teroristicki neprijatelj ostavili da njima sruse neku zgradicu u lipoj i najboljoj drzavi planete

TO
Toni66
23:17 23.07.2019.

SAD je možda srušio i drugu iransku bespilotnu letjelicu, Dobro je sad je to možda 2:1 i vi ste po bjednici i možete se veseliti ...

VJ
vjaceslav
22:43 24.07.2019.

iran je udario amere, a izazvao je i ujedinjeno kraljevstvo - hoće li kolebljivi trump prihvatiti takav scenario ili će ipak izvesti zračne udare na iranske vojne i komunikacijske instalacije znati ćemo u za nekoliko tjedana ili mjesec dana. ugled amerike kao vojne sile je na kocki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije