Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna lista

SAD: Iran podupire terorizam na razini neviđenoj od 1990. godine

terorizam
Pixsell
31.05.2013.
u 08:46

Zemlje koje se nalaze na crnoj listi Washingtona kao one koje podupiru terorizam i dalje su Iran, Sirija, Sudan i Kuba.

U najnovijem izvještaju State Department optužuje Iran da podupire terorizam na razini koja nije viđena od 1990. godine, piše Aljazeera.

U iscrpnom izvještaju o svjetskom terorizmu koje je namijenjeno Kongresu, a dano na uvid i medijima, ministarstvo vanjskih poslova ne odstupa od usvojenog u prijašnjem izvještaju iz 2012.

Zemlje koje se nalaze na crnoj listi Washingtona kao one koje podupiru terorizam i dalje su Iran, Sirija, Sudan i Kuba.

Tijekom 2012. došlo je do jačanja državne podrške terorizmu u Iranu, kažu u SAD-u, ukazujući na Hezbollah, povezan s Iranom, posebno na ratu u Siriji.

Kao i u izvještaju za 2011, State Department ocjenjuje da je Al-Qa'ida "na putu prema prema porazu" nakon smrti Osame bin Ladena, ubijenog u američkom napadu u Pakistanu u svibnju 2011. i akcija bespilotnih letjelica na granici Pakistana i Afganistana.

Kuba se također još uvijek nalazi na američkoj crnoj listi. Iako su se u SAD-u vodile rasprave o tome treba li ostaviti Kubu na tom popisu, Washington je optužuje da da je utočište kolumbijskim pobunjenicima, baskijskim militantima i američkim prebjezima.

Sjeverna Koreja prije nekoliko godina skinuta je s crne liste, a slična je mjera predviđena i za Sudan, ali Kartum još uvijek daje utočište "terorističkim grupama pod utjecajem Al-Qa'ide".

>>Sumnjivo pismo Obami, Bloombergu poslali ricin!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije