Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radio Free Europe

SAD govori Rusima na ruskom

free europe
DW video screenshot
16.01.2015.
u 09:31

Do početka 1970-ih godina su međutim sredstva za emitiranje njezinog programa dolazila ravno iz blagajne CIA-e

Radio Slobodna Europa je radijska postaja s uzbudljivom prošlošću i zanimljivom budućnošću. Radi se, naime, o postaji koja danas ima sjedište u Pragu i financira je američki Kongres. Do početka 1970-ih godina su međutim sredstva za emitiranje njezinog programa dolazila ravno iz blagajne CIA-e.

Radio Free Europe je bio, naime, važno američko propagandno oružje u Hladnome ratu. Nakon raspada Sovjetskog Saveza i pada Željezne zavjese ta radijska postaja je izgubila svoj prvotni smisao i smanjila program. Sada, međutim, Amerikanci, u propagadnom ratu s Rusijom, ponovno posežu za starim oružjem.

>> Rusija i NATO će se i dalje samo mjerkati

Komentara 18

Avatar Naravno
Naravno
10:56 16.01.2015.

realisticki Rusima ne treba propaganda . oni iznesu činjenice a to najviše ubija ove propagandiste. Američka propaganda nije ubila činjenice u vezi maleziskog aviona u Krajnikog aviona u Krajni

RE
realisticki
10:29 16.01.2015.

Članak završava riječima ;Sada, međutim, Amerikanci, u propagadnom ratu s Rusijom, ponovno posežu za starim oružjem. Baš kao je i napisano to je "propagadan" rat, a ne propagandan rat, financiran od Američkog kongresa. Kave bi reakcije bile, kada bi, Ruski parlament financirao radio koji bi propagirao prava afro-amerikanaca u Americi? Gdje je u toj priči EU? Koliko imaju europski političari tu za reći, ili Amerika radi gdje hoće, što hoće? Trenutno mljekarska industrija u cijeloj Zapadnoj Europi proživljava veliku krizu, ali to je u američkim interesima, pa nema veze, i o tome se ne piše u realnim razmjerima. Samo tako naprijed, znamo već tko će biti glavni krivac, kad dođe veće krize u Europi. Krivce ćemo tražit kod susjeda na istoku. Amerika uvijek vodi ekonomske i političke sukobe na tuđem tlu, a dio tog tla je i Hrvatska.

RE
realisticki
10:31 16.01.2015.

Htio sam ispravit sljedeću rečenicu. Kave bi reakcije bile, kada bi, Ruski parlament financirao radio koji bi propagirao prava afro-amerikanaca u Americi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije