Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijepni obuhvati
Povratak na članak

Saboru o cijepljenju: 'Radi se o razini rizika za prijenos dječje paralize'

'Cijepni obuhvati su u padu zadnjih sedam godina i time ne možemo biti zadovoljni'

Komentari 11

DU
Deleted user
17:20 28.02.2019.

I uzgred, to ne znači da cijepljenje nije u povijesti bilo korisno, kad su npr. harale velike boginje. Međutim, danas npr. polio možemo dobiti samo od cijepljenja (103 slučaja na svijetu 2018. god.) ili u Pakistanu i Afganistanu (33 "prirodna" slučaja 2018. god.). Prije ćete dobiti na lutriji nego što će vas udariti grom, a prije će vas udariti grom, nego što dobijete polio. Još jedan razlog da vjernici cijepljenja uplate lutriju prije nego idu održati misu za cijepljenje.

VL
DU
Deleted user
17:09 28.02.2019.

Treba provoditi trezvenu, a ne huškačku raspravu. To što netko ne zna za istraživanja i rezultate ne znači da ona ne postoje. Dr. Jovanović i drugi koji glasno tvrde da istraživanja ne postoje zapravo samo za njih ne znaju. Neuobičajeno je svoje neznanje ovako glasno i otvoreno isticati, a može biti i štetno, iako ih je izgleda narod "pročitao". Nedavna su istraživanja provjerila zdravstvene ishode nakon uvođenja difterije-tetanus-pertusis (DTP) i oralnog polio cjepiva u Gvineji-Bissau, koji se proveo početkom 1980-ih. DTP cijepljenje je koreliralo s pet puta većom smrtnošću nego necijepljenje. Prema autorima, "svi trenutno dostupni dokazi upućuju na to da DTP cjepivo može ubiti više djece iz drugih uzroka nego što koristi štiteći od difterije, tetanusa ili pertusisa" I američki Kongres i Vrhovni sud zaključili su da su cjepiva koja su licencirana od strane vlade "neizbježno nesigurna". Cijepiva također imaju najveći broj opoziva bilo kojeg lijeka. Pedeset četiri posto djece ima dijagnosticiranu kroničnu bolest, uključujući astmu, kronične infekcije uha, dijabetes, hranu i / ili alergije na okoliš i epilepsiju. Ovaj popis također odražava mnoge od priznatih nuspojava cjepiva, a porast učestalosti ovih bolesti paralelan je s porastom obveznih cjepiva. Izvor: dr. Josep Mercola

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.