Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu opstanka
Povratak na članak

Saborsko - općina pokraj koje sve samo prolazi, a stanovnici odlaze

Mještani za takvo stanje krive lošu politiku jer je nakon rata sagrađeno 400 kuća, ali nema radnih mjesta pa je većina sada prazna

Komentari 12

KA
Karizma
14:19 11.01.2012.

Pokusat cu nesto reci o Hrvatskoj gluposti i potpuno promasenoj politici socijalnog zbrinjavanja.Na stotine socijalnih slucajeva zivi u Zagrebu i vecim gradovima u HR i drzava im placa stanovanje i rezije.U svim pametnim drzavama koje vode brigu o ravnomjernom razvoju i odrzavanju stanovnika u rularnim krajevima svoje zemlje naseljavaju socijalne slucajeve u te krajeve jer im je mnogo jeftiniji smjestaj u tim krajevima a usput popunjavaju stanovnistvo tih krajeva.Da se vodila takva politika sad bi u svim tim krajevima hrvati bili apsolutna vecina i mnogi bi tamo razvili biznis i nebi bilo problema sa stanovnistvom

VL
KA
Karizma
14:21 11.01.2012.

Na zalost moram reci da su sve dosadasnje vlasti samo vodile brigu o punjenju svojih đepova i da su bile zlocinacke prema svom narodu.I sadasnja vlast ide u tom smjeru po svim dosadasnjim pokazateljima.Na zalost je tako

VL
MA
Matej
06:56 12.01.2012.

Točno je da su vlasti te koje su odgovorne za ovakvo stanje u Hrvatskoj, a ponajviše u ruralnim područjima koja su pusta. Od samog početka hrvatske samostalnosti nije postojala strategija razvoja Hrvatske ili bolje ravnomjernog razvoja, sve je išlo stihijski i bez plana. Bio sam pun nade nakon oslobađanja okupiranih područja, početka obnove i povratka ali sada nakon svega osjećam se prevaren jer sam se s tom nadom, u bolja vremena za Hrvatsku pogotovo za hrvatsko selo, vratio iz Zagreba nakon 15 godina postanarstva sa svojom obitelji u Saborsko pun entuzijazma, a danas sam svjedok jednoj bezperspektivnoj budućnosti mog Saborskog.

VL
TE
tepčin
10:33 12.01.2012.

¸A tko čita ove komentare? \"Glavonje\", sigurno ne! A neki političari? Sigurno ne. A možda tu žive neki ljudi, koji nisu podobni ovoj našoj zemlji? Nisu \"levi\"...!

VL
MA
Matej
11:46 12.01.2012.

Ne čita ih nitko osim nas koje ovi problemi tište, tu se izjadamo i to je sve !

VL
LO
lora
12:33 12.01.2012.

Jwebu me ovi iz ečernjeg, valjda im se ne sviđa komentar!

VL
LO
lora
12:39 12.01.2012.

Živim im radim na Plitvicama, prije toga u Ogulinu i znam kako stvari stoje. Prije rata u Sab. je bilo max 5 zidanih kuća, živjeli su u nastambama sa dom. životinjama , jedni gore a drugi dolje. U obnovi su dobili 400 kuća koje nikada nisu postojale. I uz to zadžali stanove u Ogulinu. Država mora provjeravati(srbe također) svakih par dana tko živi u obnovljenim kućama a tko ne. Koga nema, oduzeti i čak predvidjeti veliku kaznu za manipulacije i onda bi možda stali na zelenu granu.

VL
LO
lora
12:41 12.01.2012.

I njoš, svi saborčani koji rade u parku Plitvice imaju stanove u parku a dobili su kuće u Saborskom. Tko tu koga je**???!!!?

VL
NN
nino nikić
14:39 12.01.2012.

lora lažeš kao pas,bio sam u Saborskom 1990.nigdje nisam vidio staju ispod kuće selo je bilo skromno ali uredno i imalo je gospodarske objekte uz kuće kao i svako drugo selo. Većina kuća je imalo vodovod ali preko ljeta nije bilo vode kao kaj je sad nema Rakovica naravno preko ljeta kad je najviše treba.Druge navode neću ti osporavati jer ti bolje znaš pošto radiš tamo , posao si vjerovatno dobio preko neke rodjačko kumovske veze.

VL
MA
Matej
15:16 12.01.2012.

Lora neznaš ti ništa, sve to što si napisao o prijeratnom Saborskom je zlonamjerna laž, jer ja sam u Saborskom rođen 1963, živio sam u Zagrebu od 1980. do 1995. a sad živim u Saborskom. Istina je da je napravljeno više kuća nego prije ali to nije moj problem.

VL
LO
lora
16:42 12.01.2012.

Živio si do 80. a dalje što je bilo ko ga j***e! E moj Saborčane, žao mi tebe i sve Vas koji ste iskoristili DR za svoju korist. Sigorno i ti imaš kućšu u Saborskom iako ne živiš tamo od 80. Čiji je problem više izgrađenih kuća nego stanovnika?!?!

VL
MA
Matej
18:50 12.01.2012.

E moj \"lora\" ništa tebi nije jasno pa 1980. sam otišao u Zagreb u srednju školu, pa sam se tamo zaposlio, bio podstanar, bio u ratu, 1995. se vratio zaposlio u HEP-u, svaki dan putujem na posao u Ogulin (100km) u obnovi sam dobio 65 kvadrata nas četvero članova obitelji u zajedničkoj kući s mamom i braćom. Ja i tri moja brata smo u obrani proveli zajedno 16 godina, a kao smo se okoristili državom i još i dalje radimo, trojica, a jedan je na burzi rada, nemamo mirovina ili slično..itd,itd,itd, Imam osjećaj da ove svoje komentare pišeš kao da si pijan ili drogiran.., drugog objašnjenja nemam ???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.