Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inflacija i u saboru

Saborskim zastupnicima poskupio je ručak. Evo koliko sada košta

Zagreb: Restoran u Hrvatskom saboru
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/3
01.08.2022.
u 17:38

U trinaest godina ručak im je poskupio za šest kuna.

Saborskim zastupnicima ručak je poskupio za tri kune, s 15 na 18 kuna, što je poskupljenje od 20 posto. Od 1. kolovoza mogu za 18 kuna dobiti glavno jelo s prilogom, što su, primjerice, 2009. godine plaćali 12 kuna. U trinaest godina ručak im je poskupio za šest kuna, piše 24sata.

To je pitanje za Ministarstvo financija, ne za nas - žele li da im je restoran profitabilan ili ne - komentar je Arsena Bauka (SDP).

- Riječ je o restoranu društvene prehrane pa je onda pitanje i trebaju li zaposlenici Sabora plaćati ručak skuplje, po tržišnim cijenama, samo zato što u njemu jedu i zastupnici. Imamo novog ministra financija pa nek' predloži poskupljenje - Baukov je komentar.

Saborski je ručak oslobođen PDV-a, restoran nije u koncesiji, nema najma prostora, nema ni profita.

- Ja ne uzmem kolač niti piće, uzmem glavno jelo, salatu i juhu ako imam vremena, najčešće sve za 22 kune - otkriva Bauk. Njegova stranačka kolegica Mirela Ahmetović pita se kako su, i zašto cijene tako niske.

- Zašto se nas saborske zastupnike tako štiti od rasta cijena, a ne i one najranjivije skupine u društvu - pita se Ahmetović. Bilo bi licemjerno, dodaje, da kaže kako tamo ne želi jesti zbog takvih cijena, jer joj gore i posao pa ruča gdje joj je najbliže.

Mostovac Nikola Grmoja dodaje kako nema problema s tim da restoran i dodatno poskupi.

- Normalno da u ovoj krizi poskupljuje. Da je stanje u državi bolje, cijene u našem restoranu se ne bi preispitivalo. Ovako, ljudi su ljuti na političare pa se onda i cijene restorana izvlače van - zaključuje Grmoja.

Video: Imate devizni račun s eurima? Evo što će promijeniti od 1. 1. 2023.

Ključne riječi

Komentara 8

RO
romobil
18:25 01.08.2022.

Otvoriti treba poseban račun da se ljudima kolektivno pomogne.Ne dozvolimo da naši zastupnici pate i izlažu se divljanju cijena.

DU
Deleted user
18:45 01.08.2022.

Jel ovo neki vic?Pa za te pare nemre ni karitas ništa skuhati, dignuti minimum x2 cijenu

AD
admzaq
18:54 01.08.2022.

Hahahaha. Koje sprdanje s narodom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije