Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zastupnik mu spasio amputiranu šaku: 'Sretan sam i zahvalan. Opet mičem prstima'

Iz bolnice su za portal kazali kako oporavak teče odlično, što znači da uspostavljanje i održavanje cirkulacije na reimplantiranoj šaci ide po planu.
12. rujna 2019. u 22:17 6 komentara 4503 prikaza
dr Ivan Kirin
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Dražen Bužan, unesrećeni je 50-godišnjak iz Rijeke kojemu je prije tjedan dana lim na preši na radnom mjestu odsjekao ruku. Nakon što su ga njegovi kolege brzo prevezli u riječku bolnicu, dežuran liječnik, odnosno saborski zastupnik dr. Ivan Kirin i njegov tim su mu nakon šestosatne operacije natrag prišili šaku.

OB Šibenik NAKON RUTINSKE OPERACIJE Mladića (19) oživljavali sat vremena: U bolnici nisu primijetili ništa sumnjivo

- Uvijek sam mislio da mi se tako nešto nikad neće dogoditi, no evo u jednoj sekundi vam se promijeni život. Normalno da čovjek kod svakog rada griješi. Htio sam napraviti brže i više i igrom slučaja dogodilo se što se dogodilo. Stavljao sam zadnji lim koji sam taj dan trebao ispiliti, lim je malo zapeo i krenuo sam ga namještati. Stao sam na papučicu koja pokreće prešu i primijetio sam kad je sve bilo gotovo, kad više nisam imao šaku. Svaka čast doktorima koji su mi spasili ruku i omogućili da se normalno vratim svom poslu. Moja obitelj je jako zahvalna i sretna, a ja svoju zahvalnost ne mogu opisati riječima - kazao je danas Dražen Bužan za Glas Istre, mičući i zavijajući prste šake.

KBC Rijeka (arhivska fotografija) | Autor : Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Iz bolnice su za portal kazali kako oporavak teče odlično, što znači da uspostavljanje i održavanje cirkulacije na reimplantiranoj šaci ide po planu. Operacija je trajala točno 5 sati i 55 minuta, a uz Kirina su u sali bili dr. Marin Marinović i plastični kirurg dr. Ivan Sebaher, anesteziološki tim činile su dr. Dijana Deša i dr. Aleksandra Prijić, anesteziološki tehničar Andrea Rončević te instrumentari Fran Coratti, Andrijana Golik, Kristina Kutija i Sandra Grgurev.

Šibenska bolnica ŠIBENSKA BOLNICA Mladić preminuo nakon rutinske operacije: Nalazi obdukcije utvrdili uzrok smrti

- Šaka je amputirana u području ručnog zgloba gdje se nalazi cijeli niz malih kostiju, što takvu rekonstrukciju čini nešto težom. Najprije smo morali učiniti ukoštenje te spojiti krvne žile, arterije, vene i tetive te u konačnici sve zatvoriti, tj. zašiti. Sve je dobro prošlo, pacijent miče prstima, šaka je u funkciji i nadamo se da će za tjedan dana biti pušten kući. Kada imate ovako dobar tim sa izvjesnim iskustvom, tehnikom i dobrom opremom poput nezaobilaznog operacijskog mikroskopa, onda ne treba biti nikakvih problema- rekao je dr. Ivan Kirin za 24 sata.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama