Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladića (19) oživljavali sat vremena: U bolnici nisu primijetili ništa sumnjivo

Devetnaestogodišnjak umro u šibenskoj Općoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika. Ministar zdravstva poručio da se uzrok još utvrđuje
11. rujna 2019. u 19:28 1 komentara 845 prikaza
OB Šibenik
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Koji je točan uzrok smrti 19-godišnjaka sa Zlarina koji je u četvrtak poslijepodne preminuo u šibenskoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika, još je nepoznato. Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je potvrdio da je obdukcijom pronađen edem pluća, ali uzrok se još ne zna.

Šibenska bolnica ŠIBENSKA BOLNICA Mladić preminuo nakon rutinske operacije: Nalazi obdukcije utvrdili uzrok smrti

– To je strašno! Dečko od 19 godina koji je došao na mali zahvat, tonzilektomiju. Operacija je prošla dobro da bi nakon nekih pola sata ušao u arest. Reanimacija je bila bezuspješna, na obdukciji je nađen edem pluća, a što je uzrok, to će tek trebati istraživati – izjavio je Kujundžić izrazivši žaljenje i sućut obitelji zbog velikog gubitka. Rekao je i kako inspekcija Ministarstva zdravstva još nije u Šibeniku, ali je u stalnom kontaktu s ravnateljicom koja ga je o tragičnom događaju odmah izvijestila.

Izvješće u petak

Ravnateljica OB-a Šibenik dr. Sanja Jakelić izjavila nam je kako je još u tijeku postupak koji provodi Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice.

– Odmah smo pokrenuli unutarnji nadzor i naše Povjerenstvo pregledava kompletnu dokumentaciju proizašlu tijekom liječenja mladića. Još čekamo i kompletan nalaz patologa koji obavlja obdukciju. Kada sve mikroanalize tkiva budu gotove, očekujemo njegovo izvješće. Sve će biti gotovo najvjerojatnije u petak, kada očekujemo i izvještaj unutarnjeg Povjerenstva. Do tada ne mogu davati informacije. Kada dobijemo svu dokumentaciju, održat ćemo sastanak, a nakon toga, razumjet ćete me, moramo prvo obavijestiti članove obitelji, a onda će i javnost biti upoznata s uzrokom zbog kojega je nesretni mladić preminuo – rekla je dr. Sanja Jakelić.

Ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić | Autor : Dusko Jaramaz/Pixsell Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Mladi Zlarinjanin primljen je u OB Šibenik prošli četvrtak, kada je imao zakazanu operaciju krajnika. Prije operacije obavljene su sve potrebne pretrage, izvađena mu je krv, pregledao ga je anesteziolog i svi su nalazi bili uredni. Operacija je obavljena u općoj anesteziji, trajala je između 15 i 20 minuta i protekla je bez vidljivih problema.

Nakon operacije su ga probudili i, kako neslužbeno doznajemo, još su ga oko 45 minuta zadržali u prostoriji u kojoj ga je nadgledalo medicinsko osoblje. Nisu primijetili ništa sumnjivo. Kada je prebačen u sobu na odjelu, posjetili su ga otac i djed. Nedugo nakon njihova odlaska, naglo mu je pozlilo. Liječnici i sestre reagirali su odmah, činili su sve da ga spase.

Čeka se službeno izvješće

Pokušavali su ga reanimirati više od sat vremena, ali nažalost neuspješno. Navodno mu je zatajilo srce. Liječnik koji ga je operirao ugledan je i iskusan ORL kirurg, vrlo cijenjen u struci. Možda je i to razlog zbog kojeg njegovi kolege ne žele komentirati slučaj, dok službeno ne bude poznato što se zapravo dogodilo.

Službeno izvješće čeka i šokirana mladićeva obitelj. Otac je od medija zatražio da sačekaju službene nalaze odbijajući dati izjavu o tome hoće li tužiti bolnicu. 

RBA
INVESTIRANJE JE PRIRODNO
Kako je to živjeti pored Dunje? U svakom slučaju, potaknula me na razmišljanje – koji je moj cilj?

A1 izdvaja za Vas