Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Saborski zastupnik Damir Rimac obznanio svoje financijsko izvješće

Kao ekološki svjesna javna osoba, kaže Rimac, vodio je i analizu koliko je svojim automobilom onečistio okoliš
11. rujna 2014. u 09:42 4 komentara 511 prikaza
Damir Rimac
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Saborski zastupnik SDP-a Damir Rimac i ove je godine javno obznanio svoje financijsko izvješće u kojemu je naveo sve prihode i rashode koje je u 2013. imao kao saborski zastupnik. On je kao razlog objavljivanja naveo to što osjeća odgovornost kao javna osoba i saborski zastupnik i zalaže se za transparentnost prema građanima i poreznim obveznicima, a želi i pojasniti razna nagađanja o primanjima saborskih zastupnika te poziva i druge zastupnike neka ga slijede. No, ni prošlogodišnji apel nije urodio plodom i nitko od saborskih zastupnika nije objavio javno svoje financije pa je Rimac jedini do sada koji je to učinio.

- Za najam stana i za režije od Sabora sam u prošloj godini dobio nešto preko 35 000 kuna, a troškovi su mi bili 37 500 kuna dok sam za korištenje svog automobila i za cestarinu dobio 41 000 kuna, a troškovi za putovanja, računajući gorivo, cestarinu, održavanje vozila i parkiranje te javni prijevoz su iznosili ukupno nešto manje od 33 000 kuna. Moji ukupni prihodi u 2013. koji uz stanovanje, putovanja na sjednice i povećane troškove od 18 000 kuna, čine naknada za odvojeni život od 10 000 i plaću 182 730 kuna netto, iznose 287 000 što je za pet tisuća kuna više nego u 2012. a ukupni rashodi su 70 337 kuna - pojašnjava sve točke prihodne i rashodne strane Damir Rimac.

Kao ekološki svjesna javna osoba, kaže Rimac, vodio je i analizu koliko je svojim automobilom onečistio okoliš - prešao je 25 471 kilometar i ispustio u atmosferu 3 031,05 CO2 što je manje nego u 2012. jer je u međuvremenu kupio novi automobil vrijedan 160 000 kuna. U saborskim klupama je sudjelovao s 50 rasprava uglavnom o poljoprivredi što mu je struka, ali i o braniteljima, građevinarstvu, kulturi, umjetnosti i sportu.

>> Rimac traži službeno očitovanje o plaćama dužnosnika u Vinkovcima

Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • Deleted user:

    poštovani zastupniče! pratim rad Sabora ali Vas nisam zamijetio. znači uludo bačen novac, nakanada za privatni automobil...o tome bi se dalo pričati...nakanada za odvojeni život...dalo bi se pričati, da li je ovo spin <SDP dalo bi se pričati. neću više ... prikaži još!iše pričati niti pisati................

  • osica:

    Znači uprihodovao je 287.000 Kn neto iz državne blagajne za sudjelovanje u 50 rasprava. Koliko puta je dignuo ruku ?

  • hlibit:

    ...takve odvojene zivote imaju svi posteni radnici koji ne vide svoje najmilije od jutra do navecer i vikendima, da bi ovakvi kao ti mogli imat naknadu od 10000 kn. ..upak