Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKI ODBOR
Povratak na članak

Predstavnica ministarstva: U Hrvatskoj je 1122 posvojitelja te 209 djece koja ispunjavaju uvjete

Saborski odbor za obitelj, mlade i sport održava sjednicu o posvajanju djece iz inozemstva potaknuta događajima s hrvatskim državljanima koji su u Zambiji uhićeni pod sumnjom na trgovinu ljudima.

Komentari 33

SK
SkvikiZg
11:05 25.01.2023.

Kaj ima sabor raspravljati o nezakonitim radnjama nekih ljudi, za to se ima sudstvo i zakoni.

VL
SA
sasha68
10:56 25.01.2023.

opet,hrvatski posvojitelji, zaboga krijumčari djece su to, jedan ima 55 god dakle ne moze posvojiti, drugi trans opet ne moze? kako su posvojitelji kad je svakom normalnom jasno da su morali kupiti jer ni po kom zakonu ne mogu ići legalno??

VL
PA
papiribica
11:24 25.01.2023.

Danas krenulo Možemovce... Zambija, Čistoća, grad propada... što je sljedeće?

VL
HR
hrza
12:19 25.01.2023.

Preprodaju djecu kriminalci a vlast ne poduzima NIŠTA.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
12:18 25.01.2023.

"Trebalo bi ispitati sva zasnovana posvojenja iz iznozemstva i utvrditi, a to je po meni najvažnije, jesu li ta djeca u Hrvatskoj" - čim prije.

VL
Avatar Cohen
Cohen
12:04 25.01.2023.

Što je rekla Buljan Flander iz perspektive djece? Bili ste dužni izvijestiti.

VL
RS
rafael.sucic
12:35 25.01.2023.

Oni nisu nikakvi posvojitelji nego trgovci djecom...ako ima krivotvorene papire iz Konga, ilegalno nabavljene papire za djecu od HR sudova, ilegalno iz Konga u Tanzaniju prebaciš tu jadnu djecu, onda si kriminalac i trgovac djecom. Nadam se pravednoj i dugotrajnoj izdanoj "vizi" za Afriku.

VL
ST
stefj
12:32 25.01.2023.

Evo, opet svim silama u obranu međunarodnog kriminala... Djecu treba zaštititi, nisu ona kriva što su kupljena, no aktere treba krivično goniti i osuditi. Nevjerojatna je institucionalna i medijska zaštita tih lijevo orijentiranih udruga i stranaka, evo, ne smije se niti propitivati očiti kriminal... Ne sjećam se da se državna pravobraniteljica zalagala za prava pomoraca i putnika koji su se bavili nezakonitim radnjama pa sada čame po zatvorima u Južnoj Americi i Aziji... Nema istrage, nema ničega, samo svi ponavljaju - nisu oni krivi, nisu znali da kupuju djecu. A sigurno su znali, osim što je navodno dotično radilo dokumentarac o trgovini ljudima, išli su djecu preuzeti u Zambiji, ne u Kongu, a u Hrvatskoj su morali ići na sud koji im nije nadležan, morali su se javiti ljudima u MUPu itd... Ono što je zastrašujuće je da se niti ne provjerava koliko tako kupljene djece više nema u Hrvatskoj, zašto nisu brojevi jednaki u svim institucijama u kojima bi trebali biti, da nema istraga u MUPu, MVPu i ostalim ministarstvima, da nema istraga na sudovima, ništa... Znači kada di d lijevog političkog spektra, onda ti je sve dozvoljeno?

VL
DU
Deleted user
12:27 25.01.2023.

Nemožemo sektu očekuje žestok i nemilosrdan pad.Ovo nije afera već kriminalna radnja.

VL
LL
Litos(l)av
11:51 25.01.2023.

Izgovori možemovaca kako nisu u temi, tj. da čine ilegalne radnje, ne lišava ih odgovornosti. Dužnost im je bila informirati se. Olakotne okolnosti neka ostave za sud, a pred javnošću neka se bace na jedno koljeno i traže oprost.

VL
LL
lijepa_li si
12:45 25.01.2023.

je je, djeca se uznemire kad im netko kaže ružnu riječ, dočim su sva sretna i bezbrižna što su bez bioloških roditelja, bez rodbine, bez zavičaja...

VL
UD
Udbaš
15:56 25.01.2023.

Dakle, četiri para odlučili su prekršiti zakone matične države i DR Konga i potrošiti veću svotu novca nebi li, u suradnji sa organizacijom koja izrađuje krivotvorenu dokumentaciju i dobavlja djecu za posvojenje iz države koja to izričito zabranjuje, došli do djeteta... Fascinantna je tolerantnost koja pretpostavlja plemenitu namjeru ali je irelevantna. Ekipa je, protuzakonito, došla do dokumentacije za posvajanje, došla u kontakt s organizacijom koja osigurava "proizvod" i potrebne certifikate i platila im za dostavu na lokaciju na kojoj bi se preuzimanje obavilo bez poteškoća.. Kupi li se kruh da se stavi u vitrinu i da čovjek kleči pred njim a ne da ga pojede; to nikako ne niječe činjenicu da je kruh kupljen, niti da će proizvođač i dostavljač sigurno dio zarade uložiti u novu proizvodnju i dostavu. Nema, prema dosadašnjim podacima, nikakve sumnje da su oni kupci!!! i tu je posve nevažno jesu li namjere prema artiklu bile dobre, nego je važno da su svojom kupnjom poduprli trgovinu djecom od kojih će mnoga doći u ruke kupaca sa manje plemenitim nakanama. Čitam da je sud u Slavonskom Brodu,zatražio mišljenje centra za socijalnu skrb i da je tada zahtjev za posvajanjem povučen. Klika je svjesna ispravna procedura pa su potraženi suci koji se zakona ne drže ko pijan plota... Dakle, sramota i sankcije ne bi trebale pasti samo na plemenita pleća zambijskih šopingoholičara nego bi sankcije trebale obuhvatiti i političare i sudstvo proporcionalno doprinosima...

VL
CI
Cigred
13:45 25.01.2023.

Pokrenulo se sve živo da se zaštiti ekipu koja misli (a očito može) da može raditi kaj hoće. Kao što je netko napisao, za naše pomorce koji su s bavili kriminalom, se nije ništa poduzelo ali u ovom slučaju na teren poslan ratni reporter HTV-a.

VL
Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
13:33 25.01.2023.

Afera? Od kad je trgovina djecom afera?! (Valjda ovisi o tome tko je ukljucen!)

VL
Avatar Bell940
Bell940
12:37 25.01.2023.

Izmišljotina u naslovu, pa kako vjerovati tim osobama

VL
DU
Deleted user
13:42 25.01.2023.

Sad su oni skrenuli srž teme na djecu, na kategoriju onih koji posvajaju djecu i o svemu će oni raspravljati samo neće raspravljati o zakonima i onima koji su dužni provoditi zakone.

VL
PO
Poletarac101
12:54 25.01.2023.

Tko daje bodove na ovu temu i otvara tu temu u političke svrhe treba ga kaznit(oduzimanjem bodova)🤣

VL
NA
najposebniji
13:00 25.01.2023.

Iličića poslali u Europski parlament...nemojte nas podsjećati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.