Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Saborski Odbor odlučio: Evo koliko će novaca dobiti svaka stranka i nezavisni zastupnici

Nezavisni zastupnici Željko Glasnović, Robert Jankovics, Furio Radin, Vladimir Bilek i Veljko Kajtazi dobit će po 380 tisuća kuna, dok će Ermina Lekaj – Prljaskaj, kao predstavnica podzastupljenog spola koja ima pravo na deset posto veću naknadu, dobiti 418 tisuća kuna
15. siječnja 2020. u 17:33 3 komentara 613 prikaza
Aktualac u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav u srijedu je jednoglasno i bez rasprave donio odluku o raspoređivanju sredstava za rad 18 političkih stranaka i 6 nezavisnih zastupnika kojom im se iz ovogodišnjeg državnog proračuna osigurava 56,5 milijuna kuna.

Davor Bernardić SABOR Bernardić o opozivu Divjak: Uništili ste reformu, već ste odavno trebali otići

Najviše novca, 22,1 milijuna kuna, pripalo je HDZ-u koji je u trenutku konstituiranja Sabora imao 46 zastupnika i 11 zastupnica. Slijedi SDP koji je iz proračuna dobio 14,6 milijuna kuna s 33 zastupnika i pet zastupnica.

Mostu nezavisnih lista s 11 zastupnika i tri zastupnice ove godine će na račun iz proračuna sjesti 5,4 milijuna kuna, HNS-u, pod čijim je znakom u Sabor ušlo tri zastupnika i šest zastupnica dobiva 3,6 milijuna kuna, a HSS sa četiri zastupnika i jednom zastupnicom 1,9 milijuna kuna.

Po tri zastupnika Živog zida, IDS-a i SDSS-a za rad u ovoj godini imaju osiguranih 1,1 milijun kuna. Promijenimo Hrvatsku, HDS i HSU s po dva zastupnika dobit će po 761 tisuću kuna.

Velik odaziv Tajkun na Twitteru dijeli 9 milijuna dolara da vidi kako novac utječe na ljude

HSLS, HRAST, SNAGA, HDSSB, Narodna stranka - Reformisti, Abeceda demokracije, Stranka rada i solidarnosti-Bandić Milan 365 s po jednim zastupnikom, te nezavisni zastupnici Željko Glasnović, Robert Jankovics, Furio Radin, Vladimir Bilek i Veljko Kajtazi dobit će po 380 tisuća kuna, dok će Ermina Lekaj – Prljaskaj, kao predstavnica podzastupljenog spola koja ima pravo na deset posto veću naknadu, dobiti 418 tisuća kuna.

Proračunski novac raspodjeljuje se prema stanju u trenutku konstituiranja Sabora, pa tako dodijeljena sredstva ne odgovaraju aktualnom stanju i odnosu snaga u Hrvatskom saboru, s obzirom na to da je od početka mandata veći broj zastupnika promijenilo stranačke dresove. Sredstva iz odluke strankama i nezavisnim zastupnicima doznačivat će se tromjesečno.

INA
HUMANITARNO
INA brine o zdravstvenim ustanovama, institucijama i udrugama
Sberbank
#OSTAJEM DOMA
Sberbank pokreće Pričaroliju: Poznati hrvatski glumci djeci čitaju priče na Sberbank YouTube kanalu
 • Avatar grom76
  grom76:

  Za skupe ljekove nema.Skuplja se novac da bi se kupio neki uredjaj za bolnicu jer eto nema se u proračunu.Za djecu sa posebnim.potrebama isto se nema.Za povećanje plaća isto se nema.Za stranke vidi čuda IMA našlo se. kako kaže stara ... prikaži još! poslovica " dok je ovaca bit će i vune". Baš nam je ljepo

 • Mesko:

  Starce pale u staračkim domovima, a sebi dijele plijen.

 • turius:

  Abeceda demokracije je li to neka stranka Pernara Sinčića zar nisu oni i zadnji put nešto muljali oko te stranke.