Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OSTAVKE

Saborska oporba povukla prijedlog opoziva Mije Crnoje

Mijo Crnoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.01.2016.
u 13:45

Dragica Zgrebec (SDP) danas je izvijestila kako je iz procedure povučen prijedlog Crnojina opoziva

Oporbeni zastupnici povukli su danas iz saborske procedure prijedlog opoziva ministra branitelja Mije Crnoje, koji je dan ranije sam podnio ostavku na tu dužnost. 

Crnojin opoziv 51 zastupnik stranaka koalicije Hrvatska raste formalno su zatražili u četvrtak ujutro, zbog medijskih napisa koji su Crnoju teretili da je prijavio prebivalište u Samoboru, iako stanuje u Zagrebu, da nije namjenski utrošio kredit koji mu je Ministarstvo branitelja dalo za izgradnju obiteljske kuće na zemljištu koje mu je za tu namjenu darovao Grad Samobor, te da je više puta prijavljivan za fizičko nasilje.

Iako je negirao te optužbe, Crnoja je u četvrtak podnio ostavku, objasnivši kako ne želi biti na teret novoj vladi, pa je Dragica Zgrebec (SDP) danas, kad je ta točka trebala biti uvrštena u dnevni red tekuće sjednice Sabora, izvijestila kako je iz procedure povučen prijedlog Crnojina opoziva.

Sabor je potvrdio povratak u zastupničke klupe HNS-ovim ministrima Vesni Pusić, Anki Mrak-Taritaš i Ivanu Vrdoljaku, čime je prestao mandat njihovim zamjenicima Igoru Kolmanu, Meliti Samoborec i Marijani Živko.

SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović također se imao pravo vratiti u Sabor, no on je predsjedniku Sabora podnio zahtjev da mu mandat miruje, pa će ga u parlamentu i dalje mijenjati Davor Penić. Mandat je ponovno stavio u mirovanje iz osobnih razloga.

Sabor je prihvatio ranije raspravljena izvješća o poslovanju Hrvatskog memorijalnog centra Domovinskog rata i mirovinskih fondova te nastavio raspravu o radu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u 2014.

>> Crnoja više nije ministar: Premijeru sam podnio ostavku, ne želim biti uteg Vladi

>> Milan Bandić: Slučaj Crnoja riješio bih u pet minuta, a ne skrivao se iza pravnika

Komentara 4

KA
KaNiDora
14:04 29.01.2016.

Novi ministar damir krstičević, željko glasnović ili jozo milićević

Avatar nekakav
nekakav
14:52 29.01.2016.

ajd sad malo da se podsjetimo kolko je državni proračun oštećen putovanjem bivšeg sdpovog ministra varge u italiju na skijanje službenim autom, pa državni avion koji je iz zagreba odletio u tursku da bi ministrica, također sad već bivša, pusić, došla isti dan doma, kako bi navečer sjedila u nekoj zabiti na stranačkom derneku. pa pribrojimo štetu, tj. novac koji je država platila za let aviona ,helikoptera, nekoliko puta, da bi zoki milanović, sad već bivši premijer, odležao par sati sa ljubavnicom. ajmo, mediji, novinari, da vas vidimo, da čujemo razloge zašto niste tražili ostavku. a crnoju, ustvari ok osobu, ste pribili na križ srama. ako mislite da ćete vi, mediji, u ovom ostati netaknuti, varate se. uskoro na red dolazi pitanje radmana na hrt-u. nije predao saboru izvješće, i sabor ga ima pravo smijeniti. ako misltie da nema, varate se. baš je sdpova vlada uvela to pravilo, sabor ga bira i razrješuje. već bi pokrenuli to pitanje, al eto, u poljskoj vrije, pa će se vlast malo primiriti, i prvom prilikom skinuti socijalistčkog prvog omladinca sa čela dalekovidnice. a onda kreće promjena smjera, tj. načina izvještavanja o dnevnopolitičkim događajima. pa me baš zanima krajem godine kako će stvari stajati. i da, nevladine udruge, osnovane isključivo sa ciljem življenja na državnog grbači, će prve osjetiti stezanje remena. zašto bi recimo gong dobio 50 puta više sredstava od države nego neka druga udruga, ako oćete, može i ona od markićke, koja ima 100 pta više članova?

KA
KaNiDora
13:57 29.01.2016.

žao mi je što niste pokazali čime se bavio Mijo Crnoja nekoliko dana prije Božića... to vas ne zanima jer se ne uklapa u pljuvačinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije