Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborska politika

Sabornik ne zna kako ostvariti saborsku mirovinu

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
24.03.2010.
u 17:40

Kako se saborski zastupnik Milivoj Škvorc nije odazvao ni pozivima seljaka "traktorske bune" ni dnevnih migranata, očito je proučavao zakone.

Da čovjek ne povjeruje svojim ušima! Na novinarsko pitanje zna li pod kojim uvjetima saborski zastupnik stječe pravo na mirovinu, zagorski zastupnik Milivoj Škvorc mrtav hladan za središnji HTV-ov dnevnik odgovara: "Ne, ne znam". A upravo se zbog prava na saborsku mirovinu vratio natrag u Sabor kako bi ipak skupio dvije godine i barem jedan dan, koliko mu treba.

Dva ulaska u Sabor

Prvi čovjek zagorskoga HDZ-a u ovom je saborskom sazivu čak dva puta ulazio u Sabor. Prvo je nakon konstituirajuće sjednice zamijenio Sunčanu Glavak, koja je umjesto saborske klupe radije izabrala ili je pak morala prihvatiti mjesto glasnogovornice HDZ-a i zamjenice glasnogovornice Vlade. Nakon što je i ona Sanaderovim odlaskom ipak odlučila "uzeti" svoju sigurnu saborsku penziju, na šest je mjeseci morao izaći iz Sabora, a krajem siječnja ove godine zamijenio je i međimurskoga HDZ-ova zastupnika Vladimira Ivkovića. Ulasci i izlasci iz saborskih klupa nisu mu naštetili jer je i dalje, po zakonu, uredno dobivao saborsku plaću. Ali nisu mu ni smetali.

– Nema tu smetanja. Ja imam zamjenski mandat, ja sam bio na listi i ja sam tu – odgovara Škvorc. A da bi udovoljio zahtjevima stranke, Vladimir Ivković, koji je odslužio više od "famozne" dvije godine i jednoga dana, sam je sebe prijavio da je u sukobu interesa jer je direktor županijske tvrtke Međimurje plina. Zanimljivo da se toga sjetio tek nakon što je više od dvije godine prosjedio u Saboru i već "zaradio" saborsku mirovinu. No, Mandatno-imunitetno povjerenstvo nije prihvatilo taj argument jer Međimurje plin nije državna, već županijska tvrtka.

Razveselio Škvorca!

Stoga, kako bi razveselio Škvorca da i on dobije svoju saborsku mirovinu, Ivković je naveo neke osobne razloge i otišao pa je sada na čistoj plaći Međimurje plina koja iznosi 20-ak tisuća kuna neto. A nakon što se vratio, Škvorc se razmeće izjavama kako povratak i njemu i zagorskome HDZ-u znači puno, a ponajprije je to dobro za građane Zagorja, za čiju će dobrobit raditi. A Zagorci su tu dobrobit proteklih dana najbolje osjetili kada su ga seljaci zvali na "traktorsku bunu" u Mokricama, kamo je, uzgred, mogao i svratiti kada se vraćao s posla iz Sabora, ili pak kada su ga dnevni migranti zvali da dođe na tribinu u Pregradu kako bi ga zamolili da im pomogne u ostvarivanju njihovih radnih prava. Ali Škvorc nije posjetio ni jedne ni druge. Valjda je, uhvaćen u neznanju, za dobrobit Zagoraca sve to vrijeme iskoristio za učenje i proučavanje zakona kako ostvariti pravo na mirovinu! Jer, doista treba biti dobar mudrijaš i smisliti kako dva saborska mandata mogu u konačnici ipak donijeti tri saborske penzije!

Saborske zastupnike očito ne zabrinjava kriza i činjenica da se državni proračun slabo puni. Jer, Škvorc je nakon što je u Saboru prosjedio godinu i pol, još šest mjeseci iz državnog proračuna primao saborsku plaću. Sada će trojac svojim lukavstvom "izmusti" i dodatnu saborsku mirovinu, koja, uzgred, iznosi najmanje 10-ak tisuća kuna.

Komentara 3

Avatar mimica
mimica
18:19 25.03.2010.

ne kuzim te mandiću! nek si zovu seljaci \"GERILLU MANAGERA \" on ce im prije pomoc,ai za njega su dali svoj glas!

RO
roguljiv
10:43 25.03.2010.

kak započeti raspravu? sve je jasno! N A Ž A L O S T !

OB
-obrisani-
20:11 25.03.2010.

Pod palicom Škvorca ,HDZ se pretvorio u strančicu,slabiju od ZDS-a.Oko njega sami krkani koji su 8 godina bili u opozicija,a izgubili su i ove izbore (ukupno će biti 12),a da Škvorc ništa ne poduzima.Uz ovakav HDZ ,SDP nema o čemu brinuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije