Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor:

U ožujku neopravdano izostalo 13 zastupnika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2018.
u 13:35

S četiri neopravdana izostanaka i 600 kuna 'kazne' slijedi ga HDZ-ov Ivan Kirin, te stranački kolega Mihael Zmajlović koji je sa sjednice izostao tri dana, pa će mu paušal biti 'tanji' za 450 kuna

U ožujku je 13 zastupnika bez opravdanog razloga izostalo sa saborske sjednice, a rekorder je SDP-ov Siniša Varga koji je od 15 dana, koliko se radilo u ožujku, izostao pet, pa će mu mjesečni paušal od 1500 kuna biti prepolovljen.

S četiri neopravdana izostanaka i 600 kuna 'kazne' slijedi ga HDZ-ov Ivan Kirin, te stranački kolega Mihael Zmajlović koji je sa sjednice izostao tri dana, pa će mu paušal biti 'tanji' za 450 kuna. Po dva dana izostali su HDZ-ovi zastupnici Pero Ćosić i Miro Totgergeli, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, Mostova Ivana Ninčević-Lesandrić, Bruna Esih iz strane Neovisni za Hrvatsku te nezavisni Željko Lacković. Po jedan dan izostali su Stevo Culej (HDZ), nezavisni Ivica Mišić (PH), Darko Parić (SDP) i Davor Runtić (Most), pa im slijedi po 150 kuna 'kazne'.

Od srpnja, kada se neopravdani izostanci kažnjavaju, najviše zastupnika, 27, izostalo je u prosincu, zatim u srpnju (26), pa u veljači (21). Zastupnik izostanak može opravdati ako je bio bolestan, za što mora donijeti liječničku potvrdu, ako je imao smrtni slučaj u obitelji, ako se morao odazvati sudu ili biti na društvenim, političkim, kulturnim i drugim skupovima na koje je pozvan. Opravdavaju mu se i izostanci zbog sudjelovanja na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština.

Za ožujak su zastupnici ukupno kažnjeni s 4200 kuna, a u proteklih osam mjeseci, od kad se, na inicijativu Mosta, neopravdani izostanci novčano kažnjavaju, s oko 35 tisuća kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
13:45 28.03.2018.

nek ih protjeraju, ko onog ruskog diplomata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije