Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Usuglasili tekst

Sabor sastavio Deklaraciju protiv Šešelja

Vojislav Šešelj
Reuters/PIXSELL
25.11.2014.
u 13:30

- Kao članica Ujedinjenih naroda mi možemo, i to Hrvatski sabor traži kroz Deklaraciju, tražiti od Međunarodnog kaznenog suda da opozove svoju odluku – zaključila je Kosor.

Saborski klubovi usuglasili su tekst Deklaracije u vezi odluke Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o privremenom puštanju optuženika Vojislava Šešelja na slobodu koji će nakon tehničkih ispravaka uputiti predsjedniku Sabora Josipu Leki da je uvrsti na dnevni red Sabora. Inicijatorica donošenja ove Deklaracije, bivša premijerka Jadranka Kosor nada se da će Leko Deklaraciju već sutra uvrstiti u dnevni red, kako bi je zastupnici stigli raspraviti i donijeti prije četvrtka kada Europski parlament raspravlja o istoj temi.

- Ponudit ćemo prijedlog Deklaracije i drugim klubovima koji nisu sudjelovali u radu radne skupine, pretpostavljam da bi je i drugi mogli potpisati, tako da Deklaracija bude donesena s ogromnom većinom glasova. Glavne crte Deklaracije su osuda takve odluke i traženje da se ona povuče, vrlo jasno i precizno govorimo o tome kakva je situacija u susjednoj državi, da se oni moraju ograditi od svega toga, to osuditi i podsjeća se na glavne elemente optužnice protiv Vojislava Šešelja kojega bez obzira na to što još nije izrečena pravomoćna presuda ili bilo kakva presuda zaista možemo zvati ratnim zločincem – objasnila je Jadranka Kosor te dodala kako je Deklaracija jako izbalansirana.

- Mi se tu ne bavimo posebno susjednom državom, nego upozoravamo što se dogodilo i tražimo da se ta odluka opozove i upozoravamo da Šešelj i dalje zagovara i širi i promiče mržnju, da udara u temelje vladavine prava i naravno, da zagovara Veliku Srbiju sa teritorijalnim pretenzijama na Republiku Hrvatsku što mi ne možemo tolerirati. Kao članica Ujedinjenih naroda mi možemo, i to Hrvatski sabor traži kroz Deklaraciju, tražiti od Međunarodnog kaznenog suda da opozove svoju odluku – zaključila je Kosor.

>> Sabor na korak od donošenja Deklaracije protiv Šešelja

Komentara 30

DU
Deleted user
13:54 25.11.2014.

Jesu li članovi partije napustili sabornicu?

BE
Ben7788
14:11 25.11.2014.

Dakle, kad je naša Vlada čula da će ovog monstruma pustiti iz zatvora trebala je brže bolje izdati međunarodni uhidbeni nalog pa mu ne dopustiti da se ukrca na avion već ga dovesti u Hrvatsku ako već ovi u Europi nisu u stanju osuditi ga. Tko je naše branitelje pitao da li su bolesni ili nešto drugo dok su ih tukli po razno raznim logorima i zatvorima?

Avatar MK
MK
14:19 25.11.2014.

Lijepo se Sabor sjetio sastaviti deklaraciju protiv Vojislava Seselja - ali gdje je deklaracija protiv vrha zlocinacke JNA koji nikada nije nit optuzen posteno?!!! ...KPJ je Vojislava Seselja pustila sa lanca - da huska Srbe po Hrvatskoj i nisu ga zaustavljali - pa je cak Seselj svoje Balvan-Revolucionare morao uvjeravati da je JNA na njihovoj strani jer su i oni iz pocetka mislili da ce to biti samo "Cetnicki-Party". KPJ-u je Seselj trebao da svijetu prikazu kako je to sukob dvaju ludih nacionalistickih balkanskih plemena i da samo JNA moze "mir" osigurati - a u stvari je njima Vojislav Seselj samo trebao da stvore povod kako bi svoje vojnike i tenkove ucvrstili usred Hrvatske i da Hrvatsku sprijece na svome demokratskom i mirnom putu razdruzivanja od Beograda i SFRJ! A kako je JNA sve cesce i otvorenije stajala na Srpsku stranu - nasa "peta kolona" postajala je sve lojalnija Hrvatskoj tako da je doslo i do ne popravljivog sloma KOS-a (...dok je Goran Hadzic nakon Uskrsa 1991 pusten na slobodu - onda su jos bili jedno). ...iskreno i ne cudi me sto mu ICTY tesko sto moze dokazati - ipak je Vojislav Seselj bio samo pas koji laje za kamare - dok su KPJ i JNA u pozadini izmislili, koncepcionirali i logisticki i operativno izveli zlocinacku agresiju i okupaciju protiv Hrvatske. Istina je da Vojislav Seselj opet laje - ali vise je mene zabrinjavalo pustanje Franka Simatovica i Jovice Stanisica - jer prava "konspiracija" dogadala se u pozadini i u tisini, a sve ovo bucno i za kamare bilo je u funkciji te konspiracije protiv nase Hrvatske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije