Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene poslovnika
Povratak na članak

Nakon 17 sati završila maratonska rasprava, jedan zastupnik se obraćao praznoj sabornici

U završnom osvrtu, nakon 17 sati rasprave o izmjenama Poslovnika, zastupnici Mosta, Živog zida i SNAGA-e te nezavisni Vlaho Orepić istaknuli su da im vladajući planiraju uskratiti slobodu govora, četiri do pet puta smanjiti minutažu, te ih onemogućiti da progovore o aktualnostima

Komentari 27

BU
burza
19:11 02.03.2018.

Treba im zabraniti da uopce govore jer bi bilo bolje za sve nas

VL
HR
Hrvatska
19:04 02.03.2018.

Oporba cirkus zivi. Jadni oni tko ih je birao,

VL
DR
droza
19:57 02.03.2018.

Impresivna je količina energije koju manifestiraju oporbenjaci u svrhu zaštite politikanstva i populizma. Istovremeno je zanimljivo kako se apsolutno nigdje pa i u VL-u ne piše o ostalim izmjenama poslovnika, a ne samo o promjeni termina za traženje stanki. Naime, prema prijedlogu izmjena, predviđeno je između ostalog da će pred saborskim odborima, i oporba i vladajući moći sazivati javne sjednice, na kojima će npr.moći propitkivati direktore javnih poduzeća o poslovanju u nekom zadanom periodu, ali što je još bitnije, moći če na takvim sjednicama propitkivati i članove vlade. To je iznimno pozitivan prijedlog jer bi takav sustav mogao preventivno djelovati na možebitne malverzacije u tvrtkama koje su u državnom vlasništvu. Ali ne, naša vrla oporba u svrhu prikrivanja vlastite nesposobnosti i zaštite politikanstva i samopromocije, uhvatila se institucije stanke.

VL
KA
kapunjohan
19:17 02.03.2018.

Kaže Bernardić, hrvatska je opljačkana sve je išlo nizbrdo ako mi po treći put ne preuzmemo vlast.Kakva koli bila plenkovićeva vlada ne može biti kriva za sve zlo iz proteklosti , pa SDP je bio dva puta na vlasti , v aljda su krivlji za stanje od Plenkovića.

VL
AN
ante555
20:28 02.03.2018.

Onaj smjeh banana man-a otkriva svu ozbiljnost politike Mosta. Inace ovakvog cirkusa od oporbe jos nismo imali.

VL
DJ
djordje
18:53 02.03.2018.

50% odmah poslati na burzu, a ostalo neka rade volonterski kao u Švicarskoj, pa da vidimo kako će onda krast i lagat.....

VL
Avatar Ronin
Ronin
19:06 02.03.2018.

Kakva država takva i vlast. Jednom riječju sprdačina. Kakav narod takva vlast. Čast izuzecima.

VL
MK
mkinkognito
20:49 02.03.2018.

E pa nek se vidi, kad bi bile stanke o stvarnim problemima, gdje je moguće naći riješenja i kad bi se koristili istiniti argumenti onda neka ih. Ali Stazić koji zna vrijeđati, pa neka bude na listi recimo četvrti ili peti, neće proč u sabor, Maras nije glup ali je lud i ludilo propagira u sabornici. Pernar anarhist u starim razvijenim demokracijama bio bi ili u zatvoru ili prisilnoj hospitalizaciji. Bulj veliki lažov ali pročitala ga je baza nikad više neće u politici proč. Petrov je prevario nekoliko utjecajnih ljudi koji su ga progurali u popularnosti i ne samo njega nego i neke njegove. Sad je tim ljudima žao i sigurno više neće dobiti njihovu podršku. A i to svaki psihijatar koji dođe u politiku niked ne dođe kako bi napravio nešto korisno za društvo nego od društva želi napraviti psihijatrijskog pcijenta. Bernardić ološ od čovjeka moralna nula. Možda nije kriminalac ali nikad se nezna. Istina u jednom trenutku HDZ proglašen zločinačkom organizacijom ali pogledajte taj trenutak, tko je bio na vlasti i kojom većinom i čiji suci su bili tada na sudovima. Pa takvim presudama se dičio i Hag. Nisu HDZ mirisno cvijeće ali SDP ... Poznajem neke SDP članove i kad mi je jedan od članova tvrdio kako podupire Beru i Marasa razmišlajm kako bi mu natovario socijalnu službu na vrat jer sigurno nije sposoban odgojiti djecu. A bio sam sa njim u dosta dobrim odnosima i nisam baš političan ali znam odvojit laž od istine i u ovom mandatu još nisam čuo ozbiljnu istinu od strane SDP.

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
23:27 02.03.2018.

Oporba je sramota ove zemlje, destruktivna i osve iracionalna ..., pridonosi samo gubljenju energije za konstruktivnu raspravu, sada nemamo jednog Pernara nego su svi postali Pernari :(

VL
Avatar indigo25
indigo25
21:30 02.03.2018.

FUJ... Oni imaju plače po 30.000 kn mjesečno... i to sve od PDV i ko zna kakvih nameta .... FUJ,

VL
LE
lebar
22:22 02.03.2018.

hr sabor je farsa hrvatskog naroda..,samo kaj poprima oblike tragedije

VL
AO
ante.oreskovic75
08:11 03.03.2018.

Zašto Petrov ne mjenja izabranu vlast u svom rodnom mjestu a ne da redom ruši vladu,zašto nitko ne kaže Bulju istinito je i kakav je,zašto ne razjure bolesnike živog zida,zašto je Maras na slobodi a ne na liječenju??????

VL
RO
robertbruckner
19:05 02.03.2018.

Ster je to biv tak hrabar kaj se obracav bukvama kak nekad Nice koji je ucio govoriti po sumama i onda rekao: ti hrastu tebi se obracam i slusak kaj bum sad rekev tak je ve i of zodnji zgljedav, mortik je govoriv partizanskim duhovima: stipi Suvar, Jakobu Blazevicu, onoj Snajderici hihihihihi

VL
Avatar puky
puky
06:45 03.03.2018.

Samo teške budaletine i oni koji promišljeno žele zlo Hrvatskoj mogu dati glas ovim populistima balegarima - marasu, bulju, grmoji, paneniću, pernaru, bunjcu, petrovu. Jel treba tome više dokaza nakon ovog cirkusa?

VL
DH
dalibor.hren
19:01 02.03.2018.

Kad na sjednici nema kvoruma, istu treba prekinuti!!!

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:57 02.03.2018.

Kad ih čovjek ovako gleda pa bila to i obična fotografija nekako mi muka dođe baš mi ono nije dobro, ko nas vodi kroz život ko nama gaće kroji jadni li smo.

VL
KA
kapunjohan
19:22 02.03.2018.

Petrov želi srušiti vladu ali treba razmisliti što je gore ,dati vlast Bernardiću, tarataševi i Sinčiću ili ostaviti HDZ na vlasti. Treba izazvati raspravu o Dalićevi, pokazati što je slabo radila a onda izaći iz sabora kad se bude glasalo. To bi birači cijenili jer bi dokazao da mu je više stalo do poštenoga i transparentnoga rada nego do ,,fotelja,, u toj novoj nemogućoj koaliciji.

VL
RO
robertbruckner
19:02 02.03.2018.

kam su ve dislji, sigurno v zagorsko kljet, ve budo pok po jorkima se kotalji hihihihi

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
19:24 02.03.2018.

oporba moli na nogama ajde molim vas zakažite raspravu u pol 10 sati kao što se radi u svakoj normalnoj državi, ali hdz kaže ne stavit ćemo raspravu u pola 11 i onda se još smijati oporbi i govoriti im da su jadni...

VL
DO
dopizdilomi
19:02 02.03.2018.

Njonjo se smije jer je sebe i ove okolo uspio uvjeriti da je sabornica puna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.