Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE I DALJE NA SNAZI

Sabor: Nemamo saznanja o novim zaraženim zastupnicima

Zagreb: Sabor nastavio sjednicu raspravom o proračunu za prvo polugodište 2020.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
05.10.2020.
u 14:11

Proteklog vikenda zaraza koronavirusom potvrđena je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, a krajem rujna HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, dok je u samoizolaciji potpredsjednik HDZ-a akademik Željko Reiner (HDZ)

Službe Hrvatskog sabora u ponedjeljak su poručile kako, osim onih od ranije poznatih, nemaju saznanja da su još neki zastupnici pozitivni na koronavirus ili da su u samoizolaciji.

"Ne raspolažemo novim informacijama o eventualnim dodatnim zastupnicima koji bi bili pozitivni na koronavirus ili u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom“, odgovorili su iz Sabora.

Proteklog vikenda zaraza koronavirusom potvrđena je predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, a krajem rujna HDZ-ovu zastupniku Josipu Đakiću, dok je u samoizolaciji potpredsjednik HDZ-a akademik Željko Reiner (HDZ).  

Za Đakića, koji je na bolničkom liječenju, spekulira se da bi mogao staviti mandat u mirovanje kako u pitanje ne bi došla HDZ-ova većina od 76 glasova. Hoće li se to dogoditi i tko bi ga mogao mijenjati u Saboru, više bi se trebalo znati do sredine tjedna, kada Sabor nastavlja zasjedati. Planom rada nije predviđeno da Sabor u petak glasuje.

Iz Sabora poručuju i da epidemiološke mjere, koje se provode, i dalje ostaju na snazi, a da će u slučaju bilo kakvih promjena, pravovremeno obavijestiti javnost.

U sabornici su, naime, maske obvezne, skinuti se mogu samo za govornicom koja je ograđena pleksiglasom, broj zastupnika koji istodobno može biti u dvorani smanjen je na 41, poštuje se propisana udaljenost.

>> VIDEO Karolina Vidović Krišto nosila masku, Jandroković je udaljio sa sjednice do kraja dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije