Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ nije glasao
Povratak na članak

Sabor izglasao zamrzavanje tečaja 'švicarca' na 6,39 kuna

Izglasan je sa 85 glasova za, 1 suzdržan i 1 protiv, s tim da HDZ uopće nije glasovao

Komentari 169

IS
istina00
13:19 23.01.2015.

znači, odbijeni su zaključci HDZ-a kojim su tražili da se Vladu i HNB obveže da u roku od 90 dana s poslovnim bankama iznađu trajno rješenje za "švicarce", ali i za korisnike kredita u eurima! drugim riječima, tko je kriv dužnicima u EUR-ima što članovi vlade imaju kredite u CHF!!!

VL
DU
Deleted user
13:21 23.01.2015.

Barem dvojica postoje koji znaju kud vodi ova odluka. Cestitam. Ostali zabili jos jedan cavao u lijes Hrvatske.

VL
TH
than
13:22 23.01.2015.

SDP po vec oprobanom receptu vruci krumpir ostavlja slijedecoj vladi. Sjetimo se samo Racana. 4 godine koje su pojeli skakavci (bez reformi, ekonomski sunovrat, pad broja zaposlenih...), tako se moze nazvati Zokijeva vladavina. Jedini problem je sto nam 4 godine zivota nitko nece vratiti, a zivot ne ceka i ne pita. Sve nam je gore... Najzanimljivije u svemu ovome je sto HNS vecinom suti, a i vecina SDPovaca koji su inace jako glasni. Biti ce dovidjenja Zoki (nakon diplomacije, ispalo da je u politici jos i gori), jer ocigledno da se njega zrtvuje.

VL
DU
Deleted user
13:26 23.01.2015.

Da su digli kredite u ruskim rubljima (koji je oslabio 50 %) sada se ne bi bunili i tražili da se gubitci podijele s ostalim građanstvom.

VL
AP
apolon
13:26 23.01.2015.

Još jedan Saborski zakonski akt kojeg će na potencijalno moguću i vjerojatnu tužbu srušiti Ustavni sud, time su umjesto prividne pravde napravili još veći nered!ravili još veći nered!

VL
DU
Deleted user
13:24 23.01.2015.

Socijslisticke,populisticke, nasilne, jednostrane i nadasve nepostene metode. Kako cete moci mirno spavati !?

VL
DU
Deleted user
13:26 23.01.2015.

Molim HUB (ili si Lalovac može dati truda) da nam objave, obzirom da je moratorij na sve kredite u švicarskim fancima, koliko je u tom "sve" stambenih kredita za prve stanove i podzetničkih kredita za otvaranje/poboljšanje posla, a koliko je kredita kojima su se kupile bijesne jahte i još bijesniji automobili i druga/treća itd. nekretnina ili vikendica. Kad se odluka svaljuje na leđa svih građana!

VL
Avatar etnaanbama
etnaanbama
13:23 23.01.2015.

Vatrogasne mjere, mozda bi bilo bolje se oganj rasplamsa pa da proguta Vladu i Sabor i sve ih pomete sa scene mozda se iz pepela i kod nas pojavi Feniks.

VL
LI
Livijo
13:24 23.01.2015.

Brig moja prijedji na drugoga...............

VL
DU
Deleted user
13:33 23.01.2015.

Nije ni cudo da ljudi i biznis bjeze ih HR. Mijenjaju se pravila kak se ko jutro ustane.

VL
DU
Deleted user
13:45 23.01.2015.

A što je sa obrtnicima i poljoprivrednicima koji ne samo da plaćaju poreze oni zapošljavju tisuće građana? Na koju stopu nezaposlenosti računa vlada nakon ove gluposti i nepravde? Ovi zakoni imaju samo jedan cilj; USKORI IZBORI! Njima nije briga što ni oni neće moći izbjeći bankrot samo da se osvete za gubitak Pantovčaka!

VL
Avatar Goranosi
Goranosi
14:08 23.01.2015.

Dan kada se napokon raspusti ova nesposobna Vlada nesposobnjakovića Zorana Milanovića se treba prograsiti drzavnim praznikom !

VL
DU
Deleted user
13:33 23.01.2015.

Trebali su izglasati i povećanje BDP-a za 2015. g.

VL
DU
Deleted user
13:37 23.01.2015.

Dobrodošli u socijalizam! Halooooooo!? Ne može se tečaj neke valute izglasavat u parlamentu!

VL
Avatar Goranosi
Goranosi
13:25 23.01.2015.

Evo i ja se malo mučim sa kreditom u Eurima, dali to znači da sada osnujem "udrugu Euro" i palim svijeće ispred banaka ? Mislim da je ovo otišlo predaleko, razumijem da je situacija "vanredna" zbog divljanja tečaja franka ali ni u kom slučaju ne podrzavam da se razlika plaća od novaca poreznih obvezbnika RH. Smatram da ima puno korisnijih načina da se ista troše. Znači riješite to s bankama, eto Vas tamo.. Ove lude odluke nesposobnjakovića Zorana Milanovića i njegove nesposobne vlade koja ovim potezom kupuje jeftine političe bodove, na stvarno bezobrazan način prema ostalim građanima RH ne zelim ni komentirati..Ovo je ukratko dno dna jedne političke ere koja se nadam se blizi kraju, jer SDP je daleko najgora vlada koju smo IKADA imali..Nesposobni Milanović se umislio da je riješio problem zamrzavanjem tečaja, a ustvari ga je stavio nama na leđa, jer MI SMO TI KOJI ĆE MORATI PLATITI RAZLIKU !! Znači trazimo da se drzava ogradi od ove situacije, na način da NI SLUČAJNO ne plaća bankama razliku, ni slučajno! Ono što drzava moze učiniti je dogovaranje "GRACE PERIODA" sa bankama, što znači da se rate plaćaju samo kada je tečaj ispod 6,39 kuna, a da se aktivira "GRACE PERIOD" uvijek kada tečaj pređe 6,39 KN. Znači, na taj način će banke naplatiti svoja potrazivanja, drzava neće dati naše novce nekome za stan, a osobe koji imaju kredite u francima će uredno otplatiti svoj kredit..Druga opcija je da se krediti pretvore u KUNE i da banke snose sav teret, i eventualni gubitak. Ni slučajno se ne smije dogoditi da zbog prirodne katastrofe zvane Milanović i napuhanih istomišljenika u SDP-u građani RH snose bilo kakav trošaka iz ionako "tankog" proračuna koji sigurno ima bolje namjene nego da se nekome vraća kredit za stan ! Znači ili GRACE PERIOD ili pretvaranje kredita u Kune..Malo mi je smješno što Vam mi moramo govoriti kako da riješite problem, sramota..!!!

VL
PR
pravakuna3
13:32 23.01.2015.

Samo me zanima što će napraviti kad skoči euro ili dolar jer ima puno kredita i u eurima ali ne čuh još za udrugu Euro. Kako ćemo onda Zoki ? Ovo nije bilo baš najpametnije, morao se postići dogovor i s opzicijom i s bankama kako je HDZ predlagao inače ovo ne vodi nigdje jer će to netko morati platiti, bojim se svi mi, a ponajviše oni koji nikakvog kredita nemaju. Ovo je brigo moja prijeđi na drugoga nakon izbora kad će biti još veći problem nego što je sada.

VL
GR
greenvest
14:11 23.01.2015.

Čak je i premijer Srbije Vučić rekao da će Hrvatska morati nadoknaditi gubitke bankama. Pa se pohvalio da oni nisu banana država da reguliraju tečajeve stranih valuta. Eto, kakva vremena su došla. Da nam Vučić soli pamet pored naših eminentnih stručnjaka.

VL
TN
True_neutral
13:36 23.01.2015.

Zašto nitko ne pita kako to da je EUR NAKON intervencije HNB-a 7,70Kn??? i do kud će EUR otić. Ma super je valutna klauzula.

VL
SW
swic
13:45 23.01.2015.

Ludih vlada ! U Hrvatskoj davat kredite u stranoj valuti , pljuc .

VL
SW
swic
13:43 23.01.2015.

Jel to znaci da kurs franka zamrznut i za otkup franka ?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.