Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba protiv

Sabor donio Odluku o pristupanju promjenama Ustava RH

sabor
PIXELL
30.04.2010.
u 14:32

Ipak, kako je u konačnici potreban i glas oporbe, Zoran Milanović i Vladimir Šeks pozvali su na nastavak pregovora. Razmišlja se i o ponudi predsjednika Ive Josipovića da bude posrednik u pregovorima.

Hrvatski sabor glasovao je potrebnom većinom glasova za Odluku o pristupanju promjenama Ustava Republike Hrvatske sa 82 glasa za odluku i 53 glasa protiv nje.

Za prijedlog je glasovala vladajuća većina dok su protiv bili oporbeni zastupnici. Ipak, kako je u konačnici potreban i glas oporbe, Zoran Milanović i Vladimir Šeks pozvali su na nastavak pregovora. Razmišlja se i o ponudi predsjednika Ive Josipovića da bude posrednik u pregovorima.

Naime, ustavne promjene donose se dvotrećinskom većinom što znači da su za izmjenu Ustava potrebni i glasovi oporbenjaka.

Sada je zadaća na Odboru za Ustav da izradi nacrt ustavnih promjena, prenosi HRT.

Komentara 38

KU
kukuriku
17:02 30.04.2010.

Josipovic´misli da je to ka \"njegov-brak\",...pa cé on pomalo po \"zaobilaznici\", sticí do istoga edsipi-cilja...

OB
-obrisani-
19:54 30.04.2010.

Svi drzavljani BALKANSKE UNIJE CE IMATI ISTU VJERU I ISTU NACIONALNU PRIPADNOST A VALUTA CE BITI CVRSTA JACA OD EURA I ZVATI CE SE CUNA TO JE SLICNO KAO KUNA, SAMO SE MALO RAZLIKUJE U DUZINI .

MO
mozel
16:38 30.04.2010.

Josipovic moze dati prijedlog da on zeli da se uvede u novi ustav za kalemljenje srpskih glava na hrvatska tjela,to se moze ocekivati od Josipovica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije