Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prisvojio novac?

Sabo: Sve su to izmišljotine, podmeću mi jer im smetam

željko sabo
Arhiva VL
19.05.2010.
u 16:02

Sabo se tereti da je zlorabio i prekoračio svoje ovlasti kao predsjednik vukovarskog SDP-a te da je u proteklih pet godina, od akcija podjele paketića djeci za Božić i organiziranog slanja djece na more, zadržao neutvrđeni iznos za sebe.

Sve su to izmišljotine i neistine koje podmeću politički protivnici i oni kojima su na bilo koji način uskraćeni neki interesi — rekao je gradonačelnik Vukovara Željko Sabo komentirajući kaznenu prijavu koja je podignuta protiv njega.

Žulj spreman svjedočiti

U anonimnoj prijavi, koja je potpisana s tek “članovi Gradskog odbora SDP-a”, Sabo se tereti da je zlorabio i prekoračio svoje ovlasti kao predsjednik vukovarskog SDP-a te da je u proteklih pet godina, od akcija podjele paketića djeci za Božić i organiziranog slanja djece na more, zadržao neutvrđeni iznos za sebe. U prijavi piše i da Ivica Žulj, bivši član SDP-a, a kasnije HSP-a i HSS-a, ima više saznanja o navedenim optužbama.

- Iza podnesene prijave ja ne stojim, ali sam svakako spreman svjedočiti ako me se pozove – reakcija je Ivice Žulja.

– U to vrijeme sam bio član SDP-a, ali nisam imao uvida u papire. Ipak, i tada je bilo nekih sumnji jer neke stvari nisu bile logične. Sumnjam da se na isti način nastavilo raditi i kada sam izašao iz SDP-a jer su i dalje te poslove obavljali isti ljudi i na istu shemu – rekao je Žulj.

Odnedavno izabrani predsjednik vukovarskog SDP-a i dogradonačelnik Vukovara Željko Pinjuh kaže da je na temelju iste prijave prije nekoliko godina policija obavljala istragu, kao i da je Županijsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu kao neutemeljenu.

– Ne znam zašto sada sve to, tim prije što svi sadašnji i bivši članovi GO SDP-a potpisom jamče da oni nisu podignuli prijavu – smatra Sabo.

Za sve postoje računi

U prijavi se spominju i navodne malverzacije Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, odnosno njihova predsjednika Danijela Rehaka.

– Zaista ne znam kako bi se to moglo učiniti i da se htjelo jer je sve išlo preko računa i faktura. Postojale su precizne i jasne narudžbenice i koliko sve to stoji. Toliko je i plaćeno i gotovo. Nekorektno je i što se u svemu gleda neka pljačka i lopovluk. Ispada da je bolje ništa ne raditi jer čim se nešto radi i čini za građane, odmah se sapliće i proziva – rekao je Rehak.

Ključne riječi

Komentara 6

M9
Miroslav 91
06:14 21.05.2010.

Gospodin Sabo je jedan jednostavan i pristojan čovjek za kojega se može reći da se nije okoristio svojim položajem predsjednika SDP što za mnoge ne bih stavio ruku u vatru.Oni koji mjenjaju stranke kao netko čarape bi ipak trebali znati da javnost nije tako naivna i da neće povjerovati njihovim podmetanjima.

M9
Miroslav 91
06:16 21.05.2010.

Netko tko je napustio SDP i prešao u Hsp je sebi dao najbolju legitimaciju o kakvom se karakteru i čovjeku radi.

AM
amater23
22:17 24.05.2010.

Vreme je da smrad odlezi koju godinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije